„Hi 5 for Healthy life”, provocarea inedită care promovează campania „Mâini curate pentru sănătate”

Campania națională „Mâini curate pentru Sănătate” derulată de Fundația Clinica Sf. Constantin din Brașov, cu sprijinul Spitalului Sf. Constantin a fost lansată săptămâna trecută la Brașov. Scopul campaniei este educarea populației în ceea ce privește importanța igienei mâinilor, fapt ce va duce automat și la scăderea incidenței bolilor.

Medici ai Spitalului Sf. Constantin, împreună cu voluntari ai Fundației Clinica Sf. Constantin din Brașov au fost prezenţi în Piaţa Sfatului și au oferit trecătorilor răspunsuri la întrebări și informații legate de importața igienei mâinilor și de riscurile pe care le implică lipsa acesteia.

11233489_991124070921757_3221801041381454618_n

Jocul igienei  s-a mutat în online 

Punctul culminant al evenimentului a fost lansarea unei provocări inedite, un „joc al igienei”: „Hi 5 for Healthy Life!”, joc ce s-a mutat acum în online. Provocare este simplă: trebuie să îți speli mâinile, să bați palma cu un prieten, să îți faci o poză în timpul acțiunii HI5 și să postezi fotografia pe o rețea de socializare cu hastagul #hi54life, #safeHANDS. Următorul pas este, după cum ne-am obișnuit cu provocările anterioare care au rulat pe rețelele de socializare, la fel de simplu: participanții trebuie, mai departe, să își provoace trei prieteni să facă același lucru și să intre astfel în „Clubul Mâinilor Curate”. Cei care primesc provocarea, dar nu vor să o îndeplinească (termenul fiind de 24 de h), vor trebui să ofere un gel igienizant persoanei care i-a provocat.

11035744_991124140921750_557807085653070151_n

„Încurajăm toți doritorii să se implice activ în această mișcare de educare și să ne ajute să transmitem cât mai multor persoane mesajul campaniei. Credem că este o modalitate inedită de a implica societatea într-o campanie de educaţie și responsabilitate sanitară, un subiect serios, dar care poate fi explicat şi într-un mod mai ”prietenos”,  explică dr. Andreea Moldovan, medic primar al secției de Boli Infecțioase a Spitalului Sf. Constantin din Brașov și coordonatoare a Vigigerme, un program complex de prevenire și control al infecțiilor intraspitalicești, care a câștigat pentru spitalul Sf. Constantin din Brașov, titlul de „Cel mai curat spital din Europa”, în cadrul „Europeean Hygiene Excellence Award 2013”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu