Guvernul a aprobat contractul de finanțare pentru Spitalul regional de urgență Cluj

Guvernul a aprobat, joi, contractul de finanțare în valoare de 305 milioane de euro pentru Spitalul regional de urgență Cluj, încheiat cu Banca Europeană de Investiții, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„A fost aprobat un proiect de lege anunțat de premier la debutul ședinței de guvern de astăzi pentru aprobarea contractului de finanțarea Spitalului regional de urgență Cluj, dintre România și Banca Europeană de Investiții, semnat la București la 11 noiembrie 2021, respectiv la Luxemburg pe 15 noiembrie 2021. Prin acest proiect de lege se aprobă contractul de finanțare de 305 milioane de euro dintre România și BEI pentru realizarea Spitalului regional de urgență Cluj”, a precizat Cărbunaru după ședința de guvern.

El a precizat că în unitatea medicală vor fi 849 de paturi: 744 de paturi în secția de îngrijire acută cu spitalizare și 105 de paturi pentru terapie intensivă

„Sunt 849 de paturi, care vor contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale pentru cetățeni și să crească, pe de altă parte, capacitatea de a pregăti și de a reacționa pentru sistemul de sănătate”, a menționat Cărbunaru.

Proiectul este estimat a se finaliza în anul 2026.

Potrivit acestuia, este al doilea contract din seria de trei împrumuturi pe care Ministerul Finanțelor le-a convenit cu BEI pentru a putea finanța spitalele regionale de urgență de la Iași, Cluj și Craiova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu