George Jiglău: ”Kovesi a avut un discurs de politician. Trebuia să demisioneze imediat după decizia CCR”

Decizia președintelui de a semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi este una normală, mai ales că acesta și-a arogat încă de la începutul mandatului rolul de apărător al Constituției, e de părere analistul politic clujean, George Jiglău.

”Dacă o făcea mai devreme, cred că era și mai supus criticilor din partea susținătorilor săi. E clar că a încercat  întârzierea luării acestei decizii, mai ales că nu exista un termen în acest sens în decizia Curții Constituționale. Aici e problema, întârzierea, pentru că procedând astfel nu a făcut decît să ridice mingea la fileu contestatarilor săi.

Nu cred că a greșit lăsându-l pe purtătorul de cuvânt să anunțe decizia, vorbim pînă la urmă de o instituție a președinției, nu de o persoană anume. Și acest lucru ar trebui să-l înțeleagă toată lumea, sănătatea democrației românești nu stă în Iohannis, nu stă în Kovesi, ci în instituțiile statului, iar gestul președintelui ne arată că acesta se află în direcția corectă.”, a declarat George Jiglău pentru Transilvania Reporter.

”Un discurs atipic pentru ea, de politician”

În ceea ce privește discursul Laurei Codruța Kovesi de după revocarea sa din funcție, analistul crede că, deja, fosta șefă a DNA a avut un discurs de politician.

”A fost un discurs atipic pentru ea, cea care până acum era o persoană foarte tehnică, seacă, cu un discurs plin de cifre. Astăzi, însă, s-a lansat în mesaje împotriva politicienilor, i-a acuzat că blochează anchete. A fost cam riscantă și referirea la clasa politică care a adus Justiția într-un moment dificil, pentru a avea asigurată o protecţie pentru, citez, trecut, prezent şi viitor. Repet, nu părea să o caracterizeze un asemenea discurs, și ieșirea sa poate fi interpretată ca un semnal de intrare în viața politică.”, a spus George Jiglău.

”Ar fi fost mai sănătos dacă și-ar fi dat demisia atunci, imediat după decizia Curții Constituționale. Dacă ar fi făcut asta atunci, nu l-ar mai fi pus nici pe președinte în situația actuală. <Eu sunt problema? Mă dau la o parte în cazul ăsta>, asta trebuia să facă.”, a declarat  Jiglău.

În ce privește pierderea de popularitate pe care ar putea să o înregistreze Klaus Iohannis o dată cu revocarea șefei DNA, analistul clujean consideră că președintele a mai trecut printr-o experiență similară și atunci cînd a decis să semneze numirea în funcția de premier a Vioricăi Dăncilă, dar că ulterior totul a revenit la normal.

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. GEORGE MENDEL says:

  Sunt de acord cu continutul acestei scurte analize pana la punctul in care autorul crede ca LCK trebuia sa demisioneze. Nu sunt de aceasi parere, simplul fapt ca cei doi LCK si KWI au tras de timp a fost un semn pentru gasca de gunoaie ca ei nu se lasa fara lupta , in rest de acord cu articolsul

 2. CheThatzean says:

  Nu stiu cine este acestdomn Jiglau, dar ca analist politic incepator (nu pare batran) a inceput destul de prost !
  Din start pare propagandist pentru ca in loc de analize face afirmatii !

  Ce inseamna discurs de politician ? Adica a mintit ? A “inflorit” ? A promis ceva de care stie ca nu se poate tine de cuvant ?
  A creat empatie pentru a obtine voturi ?

  Foloseste-ti mintea ca analist domn Jiglau, nu ca propagandist !

Postaţi un comentariu