Galerie foto – Video | Sute de clujeni cer în stradă respect pentru justiție și alegeri anticipate

Sute de clujeni participă duminică seara la un nou protest în centrul orașului unde solicită abrogarea OUG 7/2019.

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat duminică în fața monumentului Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor. Oamenii au scandat: „Jos Dragnea jos, eşti un ticălos”, „La puşcărie, Dragnea la puşcărie”, „Jos mafioţii”, „Magistraţi nu cedaţi”, „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Anticipate”, „Uniţi salvăm toată România”, „Hoţii”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, Abrogaţi şi plecaţi”, ”Magistraţi, nu cedaţi!”, ”PSD, ciuma roşie!”, ”Jos Guvernul!”.

La un moment dat, un violonist a interpretat Imnul României în faţa protestatrilor, iar mulţi dintre aceștia l-au acompaniat cu vocea.

Miza acestor zile pentru noi toţi este independenţa Justiţiei!

Protestele continuă până la abrogarea ordonanţei 7/2019 şi desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi! Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.

Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei, este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!

De asemenea, amintim că Laura Kovesi este în acest moment candidatul nominalizat în comisiile de la P. E. pentru funcţia de Procuror Şef European, fapt care ne bucură enorm pe toţi. Astăzi însă, L.C.K a primit o citaţie din partea Secţiei pentru magistraţi exact pentru data de 7 martie, când la Bruxelles are loc următoarea etapă în procedura pentru numirea Procurorului European. Guvernul foloseşte toate căile pentru a încerca să blocheze această numire, motiv în plus pentru ca noi cetăţenii să ne arătăm susţinerea în continuare.

În paralel cu protestele, greva japoneză pentru justiţie declanşată la Cluj continua şi creşte. Ieri s-au alăturat alte 5 oraşe şi încă două o vor face curând.

Implicaţi-vă! Schimbarea se face doar Om cu Om! Independenţa magistraţilor este în fapt garanţia noastră a tuturor cetăţenilor integri că dacă în orice moment drepturile ne-ar fi încălcate, legea ne va apăra şi apelând la justiţie, ne vom găsi dreptatea iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

În concluzie, NU negociem independenţa Justiţiei cu nimeni. Mai ales cu infractori şi inculpaţi! Ne vedem în Stradă!“.”, se arată în manifestul protestului. 

În jurul orei 19,00, participanții la protest au pornit în marș pe străzile Clujului.

Galerie foto: Dan Bodea

protest 6 protest 1 protest 2 protest 3 protest 5 protest 6
<
>

Video: Umbrela Anticorupție Cluj – Facebook

Cluj – Retrageti OUG7!

Publicată de Umbrela Anticorupție Cluj pe Duminică, 3 martie 2019

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu