Galerie foto: „Peninsula” de Cluj, ziua 1

Festivalul Peninsula are loc în Valea Gârbăului

Concertele susţinute de Şuie Paparude, Alborosie şi Paul Kalkbrenner au deschis, joi, Festivalul „Peninsula”, în prima sa desfăşurare pe Valea Gârbăului, la doi kilometri de cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, după ce organizatorii au optat, în acest an, pentru mutarea evenimentului de la Târgu-Mureş.

Alaiul pestriț de tineri dornici de distracție a trecut prin Mănăștur, pe drumul prăfuit din Valea Gârbăului și a dansat la scenele festivalului, în miros de fân proaspăt cosit. La unele concerte nu prea a fost înghesuială, dar atmosfera era deja de festival, iar imaginile următoare credem că vă vor convinge.

[nggallery id=8]

S-a dansat, s-a făcut horă în fața scenei la care a cântat Vița de Vie, unii au țopăit și la Sarmalele reci și chiar la orchestra țigănească de la Janis, spațiu care face concurență serioasă celorlalte scene ale Peninsulei.

Maghiarii de la Anima Sound System, trupă care a cântat pentru zeci de mii de persoane la Sziget, a susținut un concert de calitate în fața a doar câteva zeci de fani de la Cluj.

Programul primei zile a inclus şi concertele Negura Bunget, Mango, Modul şi Subotage, dar şi muzică electronică. În premieră la Peninsula, va mixa grupul Utah Jazz din Marea Britanie. Tot pentru prima dată la festival vine şi noua speranţă a electroswing-ului italian, trupa The Sweet Life Society. Două dintre capetele de afiş ale festivalului, Kaiser Chiefs şi Dragonforce, au anunţat că nu mai vin la evenimentul din acest an.

Ediţia cu numărul XI a Festivalului Peninsula se desfăşoară până duminică, 21 iulie şi este organizată cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi a Consiliului Local. Preţul unui bilet la o zi de concerte este de 90 de lei.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 2003. Genurile muzicale rock, metal, pop, electro, world music, folk, hip-hop, blues şi jazz compun un program eclectic, susţinut de formaţii din Europa Centrală şi Orientală şi din Balcani, mai mult sau mai puţin cunoscute dincolo de frontierele ţărilor lor. Festivalul propune şi sporturi extreme, precum bungee jumping, şi proiecţii de filme.

Preţul unui bilet de o zi este de 90 de lei, un bilet pentru patru zile (fără campare) costă 210 lei iar un bilet pentru patru zile (include preţul campării) 240 de lei. Biletele se vând pe eventim.ro, eventim.hu şi eventim.at, precum şi în reţeaua de magazine partenere Eventim. Bilete se pot cumpăra şi de la faţa locului.

[stextbox id=”custom” caption=”Concertele de azi”]Astăzi sunt programați să cânte: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), UMEK (SL), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), Altar, Sterbinszky (HU), Kistehén (HU), Grimus (unplugged), The Amsterdams, Zadar, Traff!c, Baba Dochia, Kaleidonescu, Lights Out, Persona, Pistol Cu Capse, Quantum Drive, Astero, SoNaked, The Kryptonite Sparks, Funkorporation, Autumn Hotel (unplugged), DNS, SHVR (ShiveR), Horace Dan D, Oliver Capri, Zenit Incompatible, Chionghee, RFDJ, Roxxete, Shimi, Frantic 34[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu