Galerie foto | Halep-Cahillmania, la Cluj. Simona Halep a câștigat finala turneului de Mare Șlem al bucuriei: N-am mai râs niciodată atât de mult pe terenul de joc

Foto: Dan Bodea

9.000 de spectatori au venit fericiți la demonstrativul de tenis de la BT Arena din cadrul Sports Festival. 9.000 de spectatori au plecat acasă și mai fericiți. A devenit deja un lucru de necontestat: Clujul o iubește pe Halep, și invers. Și s-ar putea ca de sâmbătă seara, și Daren Cahill, fostul și probabil viitorul antrenor al Simonei, să plece spre îndepărtata Australie cu dorința de a se întoarce cât mai degrabă pe malul Someșului. Că la Cluj, Halepmania există deja de o vreme bună se știa, Cahillmania era, totuși, mai puțin probabilă. Adevărul e că simpaticul antrenor a fost primit la Sports Festival cu un uragan de simpatie. Bine, omul are vorbele la el mereu, o glumă spusă la momentul potrivit, un gest aparent neînsemnat, și are un talent uriaș în a-și atrage publicul de partea sa. Dar, neîndoielnic, are și nativ tot ce-i trebuie pentru a face acest lucru, naturalețea care te cucerește din primul moment.

Pe parchetul sălii polivalente a fost, mai întâi, emoție. Simona Halep a fost întâmpinată cum niciun președinte de stat, fie el și de Cluj, sau alt mare sportiv al României nu vor visa vreodată. Sala s-a cufundat în întuneric, și 9.000 de voci, și alte 9.000 de luminițe au primit-o regește pe cea mai bună tenismană din istoria României, care și-a făcut apariția călare pe o trotinetă. Valul de emoţiie toridă a continuat, organizatorii oferindu-i o surpriză marii campioane, un filmuleț cu momentele principale ale carierei sale, dar și mesaje de la părinții acesteia.

Primplanul campioanei, proiectat pe cubul BT Arena a surprins o Simona Halep copleșită de iubirea din jur, lacrimile ei prevestind ceea ce avea să urmeze. Și, da, a fost o descătușare pe care nici măcar ea nu o bănuia. Intrată pe terenul de joc cu ferocitatea și privirea concentrată lăsate deja de la scara avionului ce a adus-o la Cluj, Halep s-a distrat ca niciodată, așa cum chiar ea a recunoscut la final. A ibucnit în hohote nestăvilite de râs, a dansat între game-uri, a lovit mingea din toate pozițiile, cu picioarele sau cu călcâiul, sau a respins o minge trimisă din tunul brațului lui Marius Copil, de dincolo de gardurile ce împrejmuiau suprafața de joc. Am văut cu toții copilul din Halep, iar publicul a fost în delir.

Emoției i-a urmat, apoi, veselia. Show-ul de pe suprafața polivalentei a fost total. Timp de trei ore, fata noastră, a Clujului, alături de Marius Copil, de Fabio Fognini, de Daniela Hantuchova, Daren Cahil și Andrei Pavel, ne-au fugărit pe toți cei din tribune în uluitoarea lume a adulților redeveniți copii. S-a râs mult în BT Arena sâmbătă seara, iar joaca de pe teren s-a transformat într-un uriaș carnaval al bucuriei, într-o finală de Mare Șlem a distracției. A câștigat, ca de obicei, Halep, care, la final, a promis tuturor celor veniți la polivalentă, că se va întoarce cu mare drag aici.

S-a jucat și 4 contra 2, și 6 contra 2, nimeni nu mai știa cât e scorul, în nebunia de pe dreptunghiul terenului au intrat și copiii de mingi, probabil singurii adulți din marea de copii din BT Arena. Stere Halep a intrat și el pe teren, sub privirile uluite ale fiicei lui. Schimburile de mingi dintre ei l-au adus pe teren și pe primarul Clujului, care a câștigat dramatic disputa cu Halep senior, ambii fugărind copiii de mingi după smash-urile sau lungul de linie trimis în tribune.

Și pentru că trebuia desemnat la final un câștigător, acesta a fost desemnat Sports Festival, care a făcut posibilă descătușarea de bună-dispoziție și care ne-a adus aminte tuturor că sportul e ceva căruia trebuie să-i facem loc în viața noastră cu orice preț, că sportul înseamnă viață, că sportul înseamnă educație, că sportul înseamnă sănătate, că prin sport devenim mai buni, că sportul poate înlocui ura și încrâncenarea cu buna dispoziție, dar și că sportul e calea cea mai scurtă și sigură pentru a retrăi momentele unice ale copilăriei. Iar asta e valabil chiar dacă doar sari coarda în curtea școlii sau dacă ajungi să-ți pui pe cap cununa de campion olimpic sau mondial.

Galerie foto: Dan Bodea

IMG_7055 IMG_7056 IMG_7057 IMG_7058 IMG_7059 IMG_7060 IMG_7061 IMG_7062 IMG_7063 IMG_7064 IMG_7065 IMG_7066 IMG_7067 IMG_7068 IMG_7069 IMG_7070 IMG_7071 IMG_7072 IMG_7073
<
>
Distribuie:

Postaţi un comentariu