Galerie foto | Dan Petrescu: Slavia Praga e favorită, dar eu vreau să aud de șase ori imnul Champions League

Foto: Dan Bodea

Slavia Praga este o echipă foarte puternică, cu un buget extraordinar, cu jucători foarte valoroși și este marea favorită la meciul de la Cluj. Este, poate, echipa cea mai ofensivă pe care am studiat-o eu în toți anii de antrenorat. Aș fi foarte mulțumit să nu pierdem acest joc, ar fi ideal să nu primim gol, iar o victorie ar fi super.

După victoria de la Glasgow, toată lumea în România a început să creadă în CFR Cluj și în mine. Știm că, la fel ca în meciul cu Celtic, nu ne vom califica dacă nu vom reuși să înscriem, pentru că este foarte greu să nu primim gol de la Slavia și aici, și la Praga. Nu știu dacă Stanciu este cel mai periculos jucător al lor, în primul rând nu știu dacă va juca din primul minut. Au jucători foarte buni de atac și își permit chiar să-l țină poe Băluță în afara lotului de 18.

Mi-era dor de meciurile din Champions League, și le-am și spus jucătorilor că dacă am ajuns aici, nu trebuie să ne oprim. Vreau să aud imnul Champions League de șase ori.

Vom avea parte și de arbitraj video. Este pentru prima dată în istoria fotbalului românesc când se va juca cu VAR. Le-am spus și jucătorilor să fie foarte atenți, să nu facă greșeli, fiindcă VAR vede tot. Mă bucur de acest lucru și sper să nu mai avem probleme cu arbitrii.

Mesajul pe care l-am transmis jucătorilor a fost că trebuie să facă meciul vieții lor și acum pentru a avea șanse la calificare. Îmi pare rău că nu-l avem pe Culio nici pentru acest meci, sper să nu se resimtă lipsa lui.

Nu mă gândesc deloc la adversarii posibili din grupele Ligii. Mă gândesc însă ce bine e la Slavia, ce bine e să ai baji, să iei jucători valoroși, sî-l iei pe Stanciu, jucător de bază la naționala României și care are un salariu cît toată echipa mea la un loc, să-l ții rezervă pe Băluță… Asta e, dacă ajungem în grupele Ligii, vom avea și noi bani să cumpărăm jucători de mare valoare. Acum repet, ei sunt marii favoriți. La noi, în România, chiar dacă am juca cu Chelsea, s-ar spune că noi suntem favoriți.”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul echipei din Gruia, la conferința de presă de dinaintea partidei din Gruia.

Nu pot să spun în procente care este echipa favorită la meciul cu Slavia, dar ei au prima șansă. Ne place, însă, poziția de outsider. Sunt convins că vom avea un meci foarte greu, au jucători foarte buni, atacanți foarte periculoși. Sunt o echipă de atac care-și crează foarte multe ocazii de gol. Trebuie să fim agresivi, să nu le dăm spații pentru că ne pot pune probleme în orice moment al meciului. Ca să câștigăm ar trebui să facem un meci perfect și să nu primim gol.”, a declarat și Ciprian Deac, cel care l-a însoțit pe Dan Petrescu la conferința de presă.

Șansele de calificare sunt de 50-50 la sută”

Antrenorul Slaviei Praga spune că a rămas impresionat de jucătorii de pe benzile CFR-ului și spune că ambele echipe au șanse egale în dubla confruntare din ply-off.

CFR este o echipă extrem de experimentată, cu jucători tehnici cărora nu le prea ia nimeni mingea. Îmi plac jucătorii care joacă pe benzi, atât apărătorii, cât și mijlocașii, dar în special Deac. Eu aștept de la Stanciu să dea gol meci de meci. Este un jucător care cunoaște bine fotbalul românesc, a și jucat aici, pe terenul de la Cluj. Dacă va juca, cred că va face o treabă bună. Desigur că ne-am consultat cu cei doi jucători români din lot, de n ori am făcut-o. Consider că este cel mai important meci al sezonului pentru noi. Nu există o favorită în acest meci, cred că șansele de calificare sunt de 50-50 la sută”, a declarat Jindrich Trpisovsky, antrenorul celor de la Slavia Praga.

Conferințele de presă ale celor echipe au fost urmate de antrenamentele oficiale, deschise reprezentanților presei pentru 15 minute.

Arbitraj video + arbitru de cinci stele

Premieră pentru fotbalul românesc, marți în Gruia, acolo unde CFR și Slavia Praga vor disputa prima manșă a playoff-ului pentru accederea în grupele Champions League. Arbitrajul video, celebrul deja VAR, va funcționa pentru prima dată pe un stadion din România, la solicitarea UEFA.

De asemenea, sistemul revoluționar va fi introdus și la meciurile din Liga I începând cu partidele din playoff, potrivit directorului general al EAD Interactive, deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1, Orlando Nicoară.

UEFA a anunţat că meciul CFR Cluj-Slavia Praga, din play-off-ul Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigată din Turcia, care îl va avea la centru pe Cuneyt Cakir (42 de ani). Cuneyt Cakir este un arbitru FIFA cu experienţă, acesta arbitrând chiar şi finala Ligii Campionilor, din 2015, dintre Juventus şi Barcelona, încheiată cu scorul de 3-1 pentru catalani. Sezonul trecut, turcul a fost la centru la şapte partide din Liga Campionilor, printre care se numără şi mecul din returul semifinalei Liverpool-Barcelona, scor 4-0.

Galerie foto: Dan Bodea

002W0A4823 002W0A4842 002W0A4937 002W0A4951 002W0A4959 002W0A4964 002W0A4981 002W0A5003 002W0A5011
<
>
Distribuie:

Postaţi un comentariu