Fustițele tricolor- accesorii șic pentru patriotul din voi

Independență și fustițe.

Dragostea pentru România poate îmbrăca foarte multe forme și, dacă este să ne luăm după spusele Nicoletei Sergentu, o tânără studentă la Cluj venită din Republica Moldova, acest tip de iubire ar putea îmbrăca și o fustiță croită în culorile tricolorului. Astfel, ideea unei mici afaceri de familie a adus „în horă” moldovence, românce, dar și doamne și domnișoare de pe întreg mapamondul, dornice să se mândrească printre străini cu fustița viu colorat a moldovencei, care dincolo de a fi debutantă în industria modei este și studentă la jurnalism și științe economice.

Povestea „Fustițelor tricolor” a pornit de la pasiunea pe care mama Nicoletei o are pentru cusut. Cum aceasta a urmat în tinerețe studii economie, visul i-a fost îndeplinit de fiica ei, care i-a propus să înceapă un proiect aparte spre care să se poată canaliza atât pasiunea pentru haine cât și dragostea pentru România, țara în care Nicoleta studiază de doi ani.

„Ştiam foarte bine că, dacă e şi să am o afacere alături de mama mea în domeniul vestimentar, trebuie să fie ceva nou, deosebit şi în primul rând legat de ţara mea. Ideea fustiţelor tricolor a pornit de la Festivalul IA MANIA, un festival dedicat iilor şi porturilor naţionale. Văzând ce frumuseţi de ii ne oferă designerii autohtoni, m-am gândit că acestea s-ar potrivi de minune cu o fustiţă tricolor”, spune studenta.

Marea „lansare” a avut loc într-o zi plină de semnificație pentru moldoveni, Ziua Independenței Republicii Moldova.Prezentate ca un accesoriu perfect atât în compeltarea unei ii cât și în alcătuirea unei ținute casual, fustițele Nicoletei au primit critici pozitive atât din partea publicului larg ât și din partea unor cunoscuți promotori ai valorilor și portului tradițional românesc.

fustite 4

„Am lansat primele cinci modele de fustiţe, de o anumită croială. A fost mai mult un test, să văd care va fi feedback-ul oamenilor şi dacă are rost să-mi continui afacerea. Am şi un model de fustă lungă. A fost creat special pentru Nata Albot, jurnalista, promotoarea valorilor şi a porturilor naţionale, autoarea multor festivaluri naţionale, inclusiv IA MANIA. Această fustă a fost purtată în exclusivitate la Festivalul Diasporei din acest an. Reacțiile oamenilor în general, nu doar ale cunoscuților, au fost peste așteptările mele. Nu reaușeam să răspund la mesaje și apeluri. Mi-au scris oameni din toate lumea şi m-au felicitat pentru ideea mea. Am trăit şi trăiesc nişte senzaţii unice. Sunt fericită şi mândră de creaţiile mele şi ale mamei mele”, adaugă studenta.

Cu drag de neam şi dor, poartă fustă TRICOLORĂ!

Dincolo de faptul că arată bine și, spun clientele, sunt de foarte bună calitate, fustițele Nicoletei reușesc să atingă o altă coardă sensibilă din inima clientelor: dorul de țară. Doamnele și domnișoarele care arborau pe balcon un „tricolor” cu ocazia zilei de 1 Decembrie au găsit astfel în creațile Nicoletei un accesoriu care poate fi purtat zi de zi. Și comenzile au început să curgă.

„Sunt mai mult decât sigură că motivul achiziţionării acestor fustiţe este spiritul patriotic. Am comenzi din toată lumea, anume din motivul că vor să poarte în lume tricolorul cu mândrie şi drag de ţară. Chiar şi sloganul nostru este: Cu drag de neam şi dor, poartă fustă TRICOLORĂ! A fost primită foarte bine. La noi sunt foarte apreciate lucrurile autohtone şi mă bucură asta. Dacă ar fi promovată ideea mea şi în România, atunci sigur că ar fi o mândrie”

fustite 3

Bărbații patrioți, următoarea țintă

Studiile la secția de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” au învățat-o să își promoveze mai eficient afacerea, iar acum Nicoleta a început să studieze și științe economice, pentru a putea crește pe piață. Brandul „Fustițe Tricolor” este în curs de înregistrare și în plină dezvoltare, așteptările studentei dar și ale clientelor ei fiind, pe zi ce trece, tot mai mari. „Aşteptările sunt foarte mari. E ca şi cum am dat viaţă unui copil, pe care trebuie să-l cresc şi să investesc în el, pentru a culege mai apoi roade frumoase.

Vreau să-mi dezvolt afacerea. Urmez acum şi o facultate în ştiinţe economice, care mă ajută. Dar nu renunţ la jurnalism, eu sunt jurnalist, mai ales că şi activez în domeniu încă din anul I de la facultate. Și dacă iniţial mă gândeam să scot pe piaţă doar fustiţe, acum cu siguranţă voi crea ceva şi pentru copii, iar pentru bărbaţi pregătesc câteva veste elegante, toate în culorile tricolorului”, promite Nicoleta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu