Fundația „Doina Cornea” a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru editarea de cărţi sub semnătura fostei disidente anticomuniste

Foto: Dan Bodea

Fundația Doina Cornea a lansat joi o campanie de strângere de fonduri pentru primele volume ale Editurii „Doina Cornea”, recent înființată, volume ce vor apărea sub semnătura fostei disidente anticomuniste.

Prima apariție a editurii va fi volumul „Doina Cornea – Jurnal”, prefațat de poeta Ana Blandiana, a anunțat fiul fostei disidente, Leontin Iuhas. Într-o conferință de presă, acesta a dezvăluit că jurnalul mamei sale nu este unul politic.

„Să nu vă așteptați ca jurnalul mamei să fie unul politic. Să nu vă așteptați să fie o biografie. Este un pic din fiecare dar, în primul rând, este o poveste a luptei mamei pentru mântuire”, a spus Leontin Iuhas.

„Este un proiect ambițios pentru o editură la început de drum. Este un proiect care necesiră fonduri. Și nu puține. De aceea facem un apel către societatea românească. Fiți finanțatorii noștri! Persoane fizice, atât cât vă puteți permite, mai mult sau mai puțin.

Societăți comerciale, sprijiniți un proiect eminamente cultural. Puteți să o faceți fără să simțiți, donând până la 20% din impozitul pe venit datorat statului”, a adăugat fiul Doinei Cornea.

Volume în așteptare sunt cele ale autorilor Sorin Grecu – „Vara coriștilor” și Gherla – Mormânt fără cruce”, Feleki Istvan – „Trans paysage”, Liana Goța – „Liana și Episcopul” și Doina Cornea – „Album de pictură și desen”. Primele volume ale Editurii Doina Cornea vor apărea la începutul anului viitor a mai spus Leontin Iuhas.

Distribuie:

Postaţi un comentariu