Foto | Viorica Dăncilă a mai bifat, la Cluj, o ”electorală”. Una nebăgată în seamă decât de presă și activul de partid

Foto: Dan Bodea

Premierul Viorica Dăncilă a venit, probabil, la Cluj cu inima strânsă, dacă ținem cont de ultima sa vizită aici când a fost fugărită pe străzile orașului de cei din mișcarea #rezist. Și tot probabil, a răsuflat ușurată când s-a văzut în avionul care a dus-o înapoi la București.

E clar, Clujul nu este un oraș în care Viorica Dăncilă să se simtă în largul ei. Dovadă impresia pe care a lăsat-o organizarea acestei vizite electorale, una extrem de discretă și aproape fără sens. În plină campanie electorală, dar ăsta e un alt subiect, cei din jurul premierului i-au asigurat acesteia tot confortul pe care l-a dorit. Adică vizite la obiective cât mai departe de Cluj, întîlniri cu primari cuminți, a mai fost o vizită la Spitalul din Dej, o altă întâlnire cu fermierii din comuna Săndulești, toate pretexte pentru un zâmbet larg și vorbe de mamă bună. Ba să fim corecți, premierul-candidat a participat la prima oră la o întâlnire cu reprezentanții sindicatului din aeroport, unde a ascultat cuminte, și mimând o preocupare reală, lamentările celor care văd mereu conspirații împotriva lor și a regiei unde lucrează.

Anonimă a venit Dăncilă la Cluj, o anonimă a și plecat, nebăgată în seamă decât de ziariști și de activul de partid, atâta cât a mai rămas. Până și cei din #rezist au ignorat-o pe Viorica Dăncilă cu tot cu partidul din care face parte.

La finalul vizitei, premierul a fost așteptat la cinema Florin Piersic de cei care încă mai cred în succesul social-democrației la Cluj, toți împodobiți cu o brățară la încheietura mâinii tocmai pentru a-i putea deosebi de cei neaveniți și neagreați. A fost un eveniment la care binefăcătorii din suita Vioricăi Dăncilă au trântit ușa în nas și ziariștilor, nu care cumva ca aceștia să relateze prostii de la fața locului. A fost un eveniment la care noțiunea de miting electoral și-a pierdut sensul cu care eram obișnuiți, cu discursuri pentru adepții PSD și atât. Aroganță sau resemnare că la Cluj bătălia este pierdută demult? Proastă organizare sau, pur și simplu, teama de Cluj?

Dăncilă despre comisarul european, ținta Iohannis

Se cuvine totuși să punctăm și principalele declarații făcute de premier de-a lungul lungii zile petrecute în județul Cluj.

Întrebată despre nominalizarea noului comisar european, Viorica Dăncilă a spus că preşedintele a primit aceeaşi scrisoare pe care a primit-o şi ea şi ştie că României i s-a cerut urgent nominalizarea unei persoane pentru funcţia de comisar european.

„Domnul Iohannis din motive electorale are altă abordare. Scrisoarea pe care am primit-o eu de la Ursula von der Leyen a primit-o şi domnul preşedinte şi ştie că mi s-a cerut urgent nominalizarea unui comisar din partea României”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă până la urmă desemnarea trebuie să vizeze o femeie sau un bărbat, Dăncilă a răspuns: „doamna comisar mi-a spus că ar fi bine să nominalizez o femeie, dar cum Franţa a schimbat, cum ceilalţi au schimbat. Eu am trimis deja nominalizarea: Victor Negrescu, fost europarlamentar”.

Întrebată, de asemenea, dacă preşedintele poate întoarce lucrurile, Dăncilă a spus că speră că nu, pentru că ar face un deserviciu României.

Dăncilă despre noul guvern, ținta PNL

Întrebată dacă vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban, Dăncilă a răspuns: „Eu nu am auzit nicio voce, am încredere în colegii mei, am încredere că nu vor participa la vot, pentru că este greu de explicat pentru un deputat sau un senator că a votat Guvernul. Nu ne referim la persoane”.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, atunci când un parlamentar se întoarce în comunitatea de unde a venit, după ce a votat Guvernul Orban, va trebui să explice primarilor că a votat pentru ca ei „să nu mai aibă programe de dezvoltare”, pensionarilor că au votat „pentru îngheţarea pensiilor: nu veţi mai primi creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020”, bugetarilor că vor avea „tăieri salariale şi că nu vor mai avea vouchere de vacanţă”, etc.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat că noul guvern îi îndeamnă pe români să plece din ţară.

„Am văzut programul de guvernare şi acest lucru ne-a îngrijorat pe toţi, pentru că eu, ca bun român şi ca premier al României, n-am să fiu niciodată de acord să vină un guvern să mai ia măsuri împotriva românilor, n-am să fiu niciodată de acord să vină un guvern şi să ne umilească din nou părinţii şi bunicii, n-am să fiu niciodată de acord să vină un guvern să distrugă agricultura românească, să vină un guvern care în loc să ne aducă acasă copiii să-i îndemne să plece. Desfiinţarea Ministerului Românilor de Pretutindeni, scăderea salariilor, comasarea spitalelor, asta i-a făcut pe români să plece, faptul că n-au avut o salarizare corespunzătoare în România, faptul că nu au avut condiţii în România şi investiţii, asta i-a făcut să plece”, a declarat Viorica Dăncilă.

Laudatio

Președintele PSD a amintit care au fost realizările pe plan intern ale guvernului pe care l-a condus şi l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis despre care a spus că a avut în 5 ani 25 de deplasări externe, „din care nu a venit cu nimic”.

„Vorbea candidatul Iohannis că în 5 ani a avut 25 de deplasări în afara României, din care nu a venit cu nimic. În calitatea mea de prim-ministru am avut într-un an şi opt luni, nu mai pun luna aceasta, am avut 41 de deplsari în afara graniţelor ţării, în care m-am dus cu proiecte, m-am dus să-mi prezint ţara, m-am dus să vorbesc cu investitorii, la sfârşitul vizitei să mă întorc cu ceva în România, pentru că asta e menirea noastră”, a mai spus Viorica Dăncilă la întâlnirea cu membrii PSD de la Cluj-Napoca.

(sursă declarații: Mediafax)

Galerie foto: Dan Bodea

dancila 3 dancila 2 dancila 4 dancila 5 dancila 6
<
>
Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. imbal says:

    Gandirista asta confunda tara cu labosul ei de la videle in care oricate greseli culinare face tot isi manca zeama.Confunda tara de asemnea cu iubirea de sine si crede ca daca toata lumea isi atinteste privirea la toiletele ei si la nenumaratele brose e fascinant de desteapta. Dama asta nu stiu cum a facut pasul spre politica si ma intreb cum si unde a trecut prin scoala. Trebuie schimbata repede din orice pozitie si functie sociala si sa fie aruncata la groapa de gunoi a civilizatiei caci daca pe ea prostia nu o doare,pe cei aproape 30 milioane de romani din tara si “Ex toto orbe Romano” ii doare si sufera.Cred ca daca proasta dispare si romanii se vor reintoarce acasa.

Postaţi un comentariu