Galerie Foto + Video | Protest față de OUG care permite contestarea deciziilor date de completurile de cinci judecători de la ÎCCJ

Foto: Dan Bodea

Circa 400 de clujeni au protestat luni seară în centrul orașului faţă de OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completele de 5 judecători nelegal constituite, anunţată de Tudorel Toader.

”Ministrul Justiției a anunțat public că are pregătită ordonanța de urgență ce permite politicienilor corupți să scape de sentințele date de completele de judecată nelegal constituite.

Ce înseamnă asta?

Scenariul în care Liviu Dragnea scapă de singura condamnare definitivă pe care o are devine realitate. Și, împreună cu el, încă câteva sute de cercetați și condamnați penal.
Dacă credem cu adevărat că noi și țara noastră merităm alt viitor, atunci trebuie să luptăm! Nici o națiune nu și-a primit statul de drept pe tavă. Îi putem învinge dacă ne scuturăm de oboseala și lipsa de speranță! Deci, ce facem? Ne așezăm în lume așa cum e, sau muncim pentru o tară așa cum ar trebui să fie?
Dacă suntem mulți:
Ordonanțele le oprim în stradă, iar Revoluția o facem la vot!”, așa a sunat chemarea la protest, postată pe pagina de facebook Umbrela Anticorupție.

Participanţii la protest s-au adunat în jurul orei 19 pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum ”Fără amnistie, fără graţiere”, ”91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun Nu amnistiei şi graţierii”, Uniţi, salvăm toată România”, dar şi un steag tricolor de mari dimensiuni.

Ei au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Nu cedăm, nu capitulăm”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Ruşine să vă fie”, ”Afară cu PSD din ţară”, ”Hoţii, hoţii”, ”Anticipate”.

În jurul orei 19,30, manifestanţii au pornit şi într-un marş spre Prefectura Cluj, acolo unde au blocat complet circulația rutieră.

Protestul nu a fost unul autorizat, el fiind anunţat prin reţelele de socializare.

De la ce a pornit totul?

Ministrul Justiţiei , Tudorel Toader, a anunţat duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

“Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti”, a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.

Întrebat când va fi emisă ordonanţa, Toader a menţionat: “OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil”.

Galerie foto: Dan Bodea

protest protest 17 protest 16 protest 15 protest 14 protest 9 protest 10 protest 11 protest 12 protest 13 protest 8 protest 7 protest 6 protest 5 protest 4 protest Cluj prot 3 protest 2 protest 3
<
>

Publicată de Umbrela Anticorupție Cluj pe Luni, 21 ianuarie 2019

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu