FOTO/VIDEO| Adalia, fetița care a topit 30.000 de inimi la Electric Castle

„Unul dintre cele mai bune momente din cariera mea”. Asta ar putea spune și Adalia, dar pentru început, declarația îi aparține lui Jessie. (Foto: Adrian Vărzaru)

„Adalia va avea următoarele trei minute. E show-ul tău acum”. Au urmat trei minute în care Jessie J,  o artistă pop de renume mondial, și o fetiță de 10 ani din Cluj-Napoca au topit inimile a peste 30.000 de fani, prezenți în ultima seară a festivalului Electric Castle. „Îți va schimba viața pentru totdeauna”, a fost previziunea făcută de Jessie J pe scenă. Așa crede acum și Adalia Ani, pentru care, în doar câteva secunde, o zi obișnuită de vacanță a devenit combustibilul ideal pentru a alimenta un vis strigat în gura mare chiar pe scena din curtea Castelului Banffy: „Vreau să devin un superstar”.

Planul era ca la Electric Castle, Transilvania Reporter să facă un interviu cu artista britanică Jessie J. Fata din Essex, așa cum se recomandă uneori cântăreața pentru a combate unul dintre cele mai rudimentare stereotipuri din Regat, nu a fost disponibilă. Clujul a rămas însă cu o Jessie J în miniatură, care alături de „agenții” Mama și Tata au fost mai mult decât încântați să ne vorbească despre unul dintre cele mai emoționante momente din istoria muzicii clujene: Adalia, o fetiță de 10 ani din Cluj-Napoca, a fost invitată de cântăreața Jessie J pe scena principală, unde cele două au cântat împreună piesa „Masterpiece”. Și tot împreună au emoționat până la lacrimi zeci de mii de oameni.

Din două ediții EC la care a participat până acum, la una dintre ele Adalia a urcat pe scenă. Un procentaj bun (Foto: Adrian Vărzaru)

 

„Speram să o văd pe Jessie și să mănânc la Drunken Squid”

Însoțită de mama Manuela și tatăl ei, Dan, Adalia Ani are pe față același zâmbet sincer și entuziast cu care a vrăjit-o și pe Jessie J la Electric Castle. Pentru ea a fost doar a doua ediție de Electric Castle la care a participat. Pentru Jessie a fost prima. Nu prea mulți fani ai festivalului se pot lăuda cu faptul că din două participări, la una au cântat pe scenă alături de artistul preferat.

Adalia are 10 ani și învață la Colegiul Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru muzică se traduce prin orele de canto la care, de mai bine de trei ani, merge după cursuri dar și în vacanțe. „Cânt de fapt de când am început să vorbesc”, spune ea veselă. Adalia cântă de fapt și în momentele în care adulții discută între ei, semn că muzica este cu ea peste tot, în orice moment.

Până la momentul de pe scenă, ziua era una obișnuită. Deși are doar 10 ani, anul acesta a fost deja la al doilea Electric Castle. A mai fost și la Untold și va merge și în 2018, unde speră să îi întâlnească pe cei de la The Chainsmokers. Așadar, ochii la scenă. Duminica de la EC nu anunța însă mare lucru, dincolo de niște glumițe pe care le făcea Adalia.

„Visul meu era să o ascult pe Jessie J, să mănânc de la Drunken Squid și să îmi fac tatuaj. Și aș mai fi vrut să merg la circ, dar asta nu am mai făcut-o. Ne-am întâlnit cu o profesoară de dans și m-a întrebat în glumă dacă o să cânt cu Jessie J. I-am spus că o să urc pe scenă și ea m-a rugat să o chem și pe ea acolo. Din păcate nu am mai putut să o chem. Am uitat. Dar nu mai țin minte aproape nimic. Am ajuns în fața scenei cu vreo două ore înainte de concertul lui Jessie J. Am stat la Dubioza kolektiv și după ce m-a luat tata pe umeri, a început să îmi placă și a fost foarte distractiv”, spune Adalia.

Pe măsură ce concertul-vedetă al zilei se apropia, Adalia a insistat să ajungă în primele rânduri. Manuela, mama Adaliei, a făcut tot posibilul pentru ca fiica ei să își vadă idolul de la o distanță cât mai mică.

„Îmi place cum cântă, îmi plac piesele ei, îmi place cum se exprimă, îmi place cum vorbește cu oamenii. Îmi place tot la ea. M-am uitat la The Voice UK și m-am uitat și la multe concerte de-ale ei. Urmăresc mulți artiști, dar Jessie J e singura care m-a chemat pe scenă”, explică micuța cântăreață.

Electric Castle Festival ??Held in the Transylvanian domain of the Bánffy Castle, near Cluj-Napoca in Romania ✨ 22nd July 2018 ? I had seen the security were keeping some fans behind a screen so I asked them to come forward to the front. About 200+ heartbeats tan and watched at the front of the barriers. The love and passion in their eyes was UNREAL. I noticed this little girl. I said “Can you sing, I feel like you can” she said “Yes” I said “I have 20 mins left in my set and 15 mins of music, that means I have 5 minutes of time. I want to give those 5 minutes to you” Her face lit up ?❤️✨ she ran up on stage… I asked her name “Adalia and I am 10 years old” I whispered in her ear “do you want to sing Price tag” she said “No Jessie J I want to sing masterpiece” that was the next song on the setlist. I was like “Okaaaaay girl let’s go – track or acoustic” Adalia said “track” I said “first or second verse” she said “first please” WHEN Atalia opened her mouth to sing. EVERY person in the audience / my band / my crew and I were blown away!!!! MAGIC!!! WOW!!! Those moments you can’t stage. Light, energy, love gave us all that moment. Atalia you gave me one of my favourite moments of my whole career. You blessed our ears and our hearts. THANK you for showing me how brave, fearless, professional and bright you are. When we finished i said “anything you would like to say to the audience” she said “I love them” ?? It was one of the most inspiring things that has happened on stage for me in a long time. I feel lucky I got to sing with you. ❤️

A post shared by J E S S I E . J (@jessiej) on

Din public, direct pe scenă

Jessie a venit, concertul a început și Adalia era în primul rând. Artista a insistat să aibă oamenii mai aproape de ea și a cerut oamenilor de la securitate să le permite spectatorilor să treacă dincolo de gard. Câteva sute au trecut și printre ei s-a numărat și Adalia. Între timp, Manuela și Dan era mai în spate, fiica lor rămânând în grija publicului.

„Am reușit să o ducem pe Adalia în fața. Cu ocazia asta ne-am dat seama și cât de mișto este publicul de la Electric, care a lăsat-o să meargă în față, ca să fie cât mai aproape. Eu am rămas în cam al treilea rând pentru că era nebunie acolo”, spune Manuela.

Iar apoi a venit momentul care a emoționat 30.000 de oameni și încă alte câteva sute de mii care au văzut secvența pe internet: artista a remarcat o fetiță cu codițe care îi cânta toate piesele, a întrebat-o câți ani are și cum o cheamă, după care a decis să o cheme pe scenă pentru a cânta.

„A fost uau. Cântam toate piesele ei și cred că a văzut asta. Când m-a chemat pe scenă mă gândeam dacă să beau apă înainte sau nu. Mă gândeam că dacă nu beau apă, nu o să cânt bine, dar dacă stau să beau apă durează prea mult. Așa că am mers pe scenă”, explică Adalia.

În public, părinții Adaliei habar nu aveau că Jessie J dialoghează cu fetița lor. Mai mult, mama nu avea nici măcar telefonul încărcat, astfel că a trebuit să împrumute un telefon pentru a surprinde momentul.

„Nu ne-am dat seama ce se întâmplă, pentru că nu știam dacă a trecut de gard atunci când Jessie a cerut celor de la securitate să lase oamenii să treacă. Când am văzut că vorbește cu o fetiță nu mi-am dat seama că este vorba de Adalia, dar totul s-a clarificat când a întrebat-o artista în ce dată este născută. Am auzit 15 decembrie și ne-am dat seama că este Adalia”, mai spune Manuela.

Familia Ani, formată din Manuela, care lucrează în marketing, Dan, care lucrează în IT și Adalia, care a cântat alături de Jessie J. (Foto: Dan Bodea)

„Ești atât de specială”

Aproape frapantă era chimia dintre cele două, sesizabilă încă din momentul în care Adalia a urcat pe scenă. Cele două au dezbătut preț de câteva secunde piesa pe care aveau să o cânte împreună, în timp ce Jessie J a insistat ca noua ei parteneră să primească un set de căști, asta în timp ce britanica avea grijă să o încurajeze pe Adalia.

„Va fi foarte înfricoșător, dar asta îți va schimba viața pentru totdeauna. Te descurci foarte bine. Ești foarte curajoasă”, a spus artista.

Cele două au ajuns în mijlocul scenei, muzica a început și restul e poveste. Atitudinea era acolo, mișcările de dans veneau natural, iar publicul era la picioarele celor două artiste.

„A fost una dintre cele mai bune zile din viața mea și asta datorită ție. Ești atât de specială. Poți să vii cu noi și să cânți în fiecare seară?”, a exclamat Jessie, la doar câteva secunde după ce a îmbrățișat-o pe Adalia cu lacrimi în ochi. De ambele părți.

If you my post a few days ago, you will know about the little girl called Adalia @lady_adali who I watched sing along to every song at my show. I said to her randomly “You sing, I can tell” I invited Adalia on stage and she wanted to sing Masterpiece with the track (Her request) I gave her some in ears so she could hear the music properly and they wouldn’t fit in her little cute ears ?? even people in my team thought this was planned because of how professional and amazing she was! It wasn’t! Trust me! It was all ENERGY. Something drew me to her. Well this is Adalia. She is 10 years old! For sure one of the highlights of my career. This is why I do it! For these moments! ❤️??✨ I got goosebumps watching this. The audiences reaction when she hits the high note is AMAZING! ❤️

A post shared by J E S S I E . J (@jessiej) on

Magia unui moment pe scena EC

Tot pe scenă a început și primul interviu acordat vreodată de Adalia. Cu întrebările a fost responsabilă Jessie J. Artista a întrebat-o pe noua ei colegă de scenă numele, vârsta, a mai vrut să știe unde locuiește, dar și care este materia ei preferată la școală. „Muzica”, a fost răspunsul Adaliei, fapt care nu a surprins-o deloc pe cântăreață. Discuția a continuat, iar mulțumită calităților de jurnalist arătate de Jessie, publicul a mai aflat că Adalia visează să devină un superstar și că intenționează să își scrie singură piesele.

Jessie J: „Ești atât de uimitoare. Este ceva ce vrei să le spui oamenilor de aici?”

Adalia: „Îi iubesc”.

Am continuat și noi, curioși să aflăm cum e să cânți alături de Jessie și să fii privită cu atâta dragoste de artista britanică.

„Când m-a îmbrățișat mi s-a părut că e foarte, foarte moale”, spune Adalia. De departe, cel mai frumos lucru pe care Jessie J nu l-a auzit niciodată.

Înapoi în public, părinții Adaliei trăiau la intensitate maximă. În general, concursurile la care fetița lor participă nu au în public mai mult de 1000 de persoane. Acum, în ultima zi de EC, erau 30.000.

„Noi avem emoții de fiecare dată când urcă pe scenă la un concurs. Tot timpul îi spunem că este important să participe la concursuri pentru ea, pentru dezvoltarea ei, pentru competiție și pentru a conștientiza ca luptă doar pentru ea și trebuie să fie azi mai bună decât a fost ieri. Nu contează premiul, nu contează nimic altceva dincolo de încredere. E greu să îi explici unui copil aceste lucruri, dar important e ca ea să fie mulțumită de ea și să se poată evalua singură”, mai spune mama Adaliei.

Pentru părinții Adaliei abia acum începe însă munca grea. Să gestionezi un astfel de moment poate fi dificil chiar și pentru un adult. Totuși, notorietatea obținută în doar 10 minute nu o prea deranjează pe Adalia, care se bucură în primul rând pentru că vacanța ei a căpătat brusc culoare. Altfel, micuța este hotărâtă să transforme muzica din pasiune, în carieră, și la un moment dat să reprezinte România la Eurovision.

Într-o anumită măsură, Adalia și Jessie J au păstrat legătura și după ce au coborât de pe scena Electric Castle. Într-o postare pe Instagram, artista a prezentat momentul, explicând faptul că a fost impresionată de Adalia. La rândul ei, Adalia a postat pe Instagram o poză din timpul concertului. I-a scris că îi mulțumește mult pentru acel moment și că de-acum înainte, pentru ea, ideea muzica va fi unul dintre cele mai importante proiecte ale ei. Jessie i-a răspuns simplu: „I love you”. De altfel, după concert, Jessie a chemat-o pe Adalia în backstage și i-a spus „să nu te schimbi și să rămâi așa cum ești”.

„Încercăm să păstrăm o oarecare normalitate, care pentru noi este foarte important. Ceea ce s-a întâmplat a fost wow și, așa cum a spus și Jessie, acest moment îți schimbă viața pentru totdeauna. Încercăm să le luăm ușor și să ne bucurăm cu măsură. Ea nici nu e genul care să tragă de popularitate. E un copil normal care a trăit un moment incredibil. Pe de-o parte, nu am vrea să pierdem momentul, pentru că e și rodul atâtor ani de canto, dar vrem să îi păstrăm și copilăria, care e greu de păstrat mai ales în domeniul acesta. Ultima săptămână, de la acel moment, a fost foarte stresantă și ne-a făcut să ne gândim că va fi foarte greu în viitor”, mai spune Manuela Ani, mama Adaliei.

În timp ce adulți discută despre psihologie și planuri, Adalia fredonează liniștită, cu ochii în telefon. Verificăm planurile de viitor și cu ea. Sunt simple. Ca la 10 ani: „Vreau să semnez cu o casă de discuri”. Exact așa.

Jessie J – Masterpiece (ft a 10 years old picked from the crowd)

Jessie J singing Masterpiece alongside Adalia, a 10 years old picked up from the crowd. #ECmoments

Publicată de Electric Castle pe Miercuri, 25 Iulie 2018

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu