FOTO | S-a deschis Târgul de Crăciun din centrul Clujului. Liber la distracție până la sfârșitul anului (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Peste o mie de clujeni au participat în această seară la deschiderea Târgului de Crăciun din centrul orașului. Față de acum doi ani, târgul se desfășoară într-un cadru mai restrâns, cu vizitatori  și căsuțe cu produse tradiționale mai puține, cu măști de protecție și certificat verde, însă bucuria oamenilor a rămas aceeași.

În ciuda restricțiilor impuse și a cozilor de la intrare, clujenii au umplut Piața Unirii încă de la deschiderea târgului.

Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun știe și de ce trebuie să vină clujenii aici: ”E cel mai frumos târg din țară, de asta trebuie să vină. Să-l vadă. Să vină să vadă Târgul de la Cluj cu noua față pe care o are. E puțin mai mic, dar e spectaculos. Eu zic să veniți, din 26 până în 31 decembrie facem fapte bune.”

Clujenii s-au bucurat, de la mic la mare, de organizarea Târgului de Crăciun după doi ani, și consideră ca aici trebuiau să aibă acces și persoanele nevaccinate.

” Cum vedeți târgul de anul acesta? Sincer? Cu mare bucurie. A fost greu, mai ales pentru copii anul trecut fără nimic .Noi l-am așteptat, și ne bucurăm că este atât cât este.”

”Nu vreau să vorbesc despre discriminare, pentru că sunt pro-vaccin, dar având în vedere că suntem în aer liber, cred că ar fi trebuit să fie intrare liberă pentru toată lumea.”

”Cam sărăcăcios față de cel de anul trecut. În ce sens? Păi fără scenă, fără muzică, fără patinoar, cam sărăcăcios. Credeți că e corect ca la târg să intre doar persoanele vaccinate? Nu e corect, bineînțeles că nu e corect. E un pic discriminatoriu, dar ce să facem, astea-s restricțiile, le respectăm.”

Din cauza restricțiilor, față de acum doi ani, la Târgul de Crăciun sunt amplasate doar jumătate din căsuțele cu produse tradiționale și nu va exista o scenă pentru concertele de colinde și spectacolele folclorice. De asemenea, la târg vor putea participa, simultan, doar 2.100 de persoane.

Galerie foto:

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu