FOTO/ Redescoperiți Someșul: Plimbări cu barca, ateliere, concerte

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Clujenii se pot bucura în voie în acest weekend de evenimentele organizate pe malul Someșului sub umbrela ”Someș Sunt Riveran”, ajuns la a doua ediție și care reprezintă, potrivit organizatorilor, un moment din an în care Cluj-Napoca își întoarce fața către râul care îl străbate.

Miza este reactivarea zonelor din preajma Someșului, zone în care nu se întâmplă de regulă nimic. Zece parteneri ai Centrului Cultural Clujean dau viață Someșului din cartierul Grigorescu și până în zona Parcului Armătura.

Astfel pe Plaja Grigorescu a fost amenajată o oază de vacanță. numai bună în aceste zile caniculare. Clujenii pot sta la soare pe nisip sau pe sezlonguri, se pot răcori în râu, iar cei mici au la dispoziție chiar și o piscină, unde se pot zbengui în voie. Accesul este gratuit.

Tot aici a fost amenajată și o scenă de concerte pe care în această seară vor urca Blurry Face, Glass Fish, Cuantune.

Tot în cadrul Plajei Grigorescu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a amenajat atelierul de creație Pietricel prin intermediul căruia cei mici au aflat lucruri interesante tocmai din preistorie, de tipul vaselor de lut sau măștilor.

Mergând mai departe pe cursul râului, în zona cuprinsă între podurile albastru Zodiac și podul Garibaldi a fost amenajată prima zonă navigabilă a Someșului. Bărci ușoare, canoe sau hidrobiciclete sunt la îndemâna celor care doresc să facă o cursă pe apă. Micile reprize de ploaie fac plimbarea și mai frumoasă.

Punctele de îmbarcare pentru plimbările pe apă sunt Pontonul pe Someș din zona Sălii Sporturilor “Horia Demian” și Debarcaderul din zona “La Butuci”. Închirierea ambarcațiunilor se face gratuit.

Un alt punct de activități este Parcul Feroviarilor unde Fundația AltArt și Cercul Social organizează un set-up de vancață socială comunitară cu diverse workshop-uri de creație și un mare picnic al diversității în această seară.

Totodată din oră în oră de la Plaja Grigorescu pleacă autobuzul cu etaj care face curse gratuite până la ora 20 pe ruta Parcul Feroviarilor – Plaja Grigorescu și retur. Accesul se face în limita locurilor disponibile. Turul este organizat de Centrul Cultural Clujean.

Programul complet poate fi consultat pe www.cccluj.ro.

Postaţi un comentariu