FOTO | ”Deschide ușa, creștine…”. Baschetbaliștii de la U BT Cluj au primit cu colindul în Sala Polivalentă

Baschetbaliștii de la U BT, încântați de colindul tinerilor de la “Mugur de Dor” / Foto Dan Bodea

Obișnuită cu tumultul marilor întreceri sportive dar și cu concerte de top, Sala Polivalentă BT Arena din Cluj a fost, recent, gazda unui grup de colindători. Un grup format din 12 fete și 7 feciori, frumos îmbrăcați în costume populare din zona Transilvaniei, doar o parte din cei 60 de membri ai ansamblului folcloric “Mugur de Dor”, ramura mai tânără a cunoscutului ansamblu “Dor Transilvan” al Companiei de Transport Public Cluj Napoca, care i-au colindat pe baschetbaliștii de la U Banca Transilvania Cluj.

“Slobod îi a colinda? Primiți cu colindul”? “Slobod dară”, vine răspunsul, din partea cui altcuiva decât a căpitanului Patrick “Petrică” Richard, familiarizat cu neaoșe cuvinte ardelenești rostite în cunoscutul serial “Petrică în Ardeal”, postat pe site-ul oficial al U-BT Cluj.

Foto: Dan Bodea

Preț de minute bune, în BT Arena au răsunat tradiționale colinde de Crăciun, din care nu au lipsit “Afară ninge liniștit” sau “Deschide ușa, creștine”, pios ascultate și răsplătite cu aplauze și mulțumiri din partea staff-ului și a întregii echipe U BT Cluj.

A urmat apoi o repriză de aruncări la coș, la care au participat aproape toți tinerii ansamblului folcloric. Mai timizi la început, dar încurajați de Patrick Richard, Nandor Kuti și David Lăpuște, junii colindătorii au prins curaj, unii reușind chiar să introducă mingea în coș, în aplauzele campionilor de la U BT. Iar la final, baschetbaliștii au acceptat cu plăcere invitația de a participa la tradiționala fotografie de grup, amintire peste ani pentru o zi de neuitat pentru tinerii colindători, care apoi au scandat celebrul slogan “Haide U”!

Foto: Dan Bodea

”Încîntați! Mai venim!”

Dacian Marius Gălățan, coordonatorul grupului de colindători, spune că a fost încântat de întîlnirea cu campionii României: “Suntem onorați de invitația și primirea făcută și bucuroși că i-am cunoscut mai de aproape pe acești minunați sportivi. Eu am mai avut parte de spectacole în săli de sport, dar copiii (n.r.- tinerii colindători de la “Mugur de Dor”), mulți dintre ei, sunt la prima experiență de acest gen. O să încercăm să venim mai des la meciurile echipei de baschet și vom încuraja echipa, completând vocile din peluză”.

Din partea echipei U BT a vorbit jucătorul american Dustin Hogue, aflat la primul sezon sub culorile campioanei României. El a făcut cunoștință cu portul popular românesc chiar de Ziua Națională a României, în urma unei acțiuni a clubului la “Poarta de su’ Feleac”, cunoscutul muzeu de păstrare a tradițiilor și obiceiurilor populare românești. “Am fost încântat să văd tradițiile din România, care sunt foarte frumoase. Știam de portul popular de la voi, dar e prima dată când am văzut atâtea persoane, fete și băieți, îmbrăcate așa. În copilărie am cântat și eu în corul bisericii. Aveam voce bună. De Crăciun voi sta la Cluj și voi gusta din specialitațile românești”, a spus Dustin, încheind cu un “Crăciun fericit” în limba română.

Colind cu noroc

Pare-se că cei de la “Mugur de Dor” le-au purtat noroc campionilor României, colindul având loc chiar în ziua plecării la Istanbul, locul unde, o zi mai târziu, U BT Cluj a obținut o mare victorie, 103-101 cu Darüşşafaka Basketbol, succes în urma căruia U BT Cluj s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, una dintre cele mai mari performanțe, la nivel de echipe de club, din baschetul masculin românesc.

U Banca Transilvania Cluj poate fi considerată echipa anului 2021 în sporturile de jocuri cu mingea din țara noastră. Campioană a României (20 iunie 2021) și câștigătoare a Supercupei României (22 septembrie 2021), U BT Cluj a avut un final de an excelent, cu 22 de victorii în 23 de meciuri disputate în toate competițiile (Liga Națională, Cupa și Supercupa României, preliminarii și grupele Ligii Campionilor), calificându-se între primele 16 echipe ale Basketball Champions League, dintr-o grupă în care a avut ca adversare reprezentante din Turcia, Israel, Italia, țări cu baschet mult mai dezvoltat comparativ cu cel din România.

Galerie Foto: Dan Bodea

002W0A0477 002W0A0478 002W0A0491.JPGm 002W0A0498 002W0A0500 002W0A0502 002W0A0504 002W0A0508 002W0A0509 002W0A0519 002W0A0530 002W0A0544 002W0A0551
<
>
Foto: Dan Bodea
Distribuie:

Postaţi un comentariu