FOTO | Dan Barna, USR: Un tur doi fără PSD ar face ca România să scape, după 30 de ani, de fantasmele trecutului

Foto: Dan Bodea

Lideri Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș susțin la unison că viitorul României depinde de eliminarea PSD din turul II al alegerilor prezidențiale. Într-o dezbatere electorală desfășurată la Cluj, cei doi au afirmat că intrarea în turul II al candidatului Alianței ar face ca, pentru prima dată după Revoluție, România să lase în urmă fantasmele și coșmarurile trecutului.

”Alianța USR-PLUS este dovada că în România se poate și că nu mai putem continua la 30 de ani de la Revoluție să ridicăm din umeri și să mai spunem: Așa e în România, n-ai ce să-i faci, poate în altă parte poate să fie altfel, dar asta este. Prin tot ceea ce facem, dovedim că și aici în România se poate, că de fapt stă în puterea noastră să ne construim fericirea așa cum ne-o dorim noi românii. Acum trei ani eram un om care nu știa nici măcar o persoană din clasa politică, și iată acum stau în fața dumneavoastră, candidat din parte Alianței USR-PLUS la prezidențiale, și sunt convins că la 30 de ani de la Revoluție vom avea un tur II fără PSD. Este pentru prima dată când toată acea moștenire comunistă o să dispară, pentru că un tur II fără PSD nu este despre un rezultat bun al lui Dan Barna, nici măcar despre un rezultat bun al Alianței USR-PLUS, este vorba despre un rezultat bun al României care reușește să lase în urmă fantasmele și coșmarurile trecutului.

Vom discuta în acest tur II despre cum arată o Românie modernă, despre cum arată o Românie digitală, despre o Românie cu infrastructură, despre o Românie în care educația funcționează, în care spitalele sunt curate și se adresează cu adevărat cetățenilor. Deci, în acest moment, miza este foarte clară: miza de tur II fără PSD. Este miza între o Românie care rămâne înțepenită și o Românie care pășește spre viitor. Vă provoc la un exercițiu de imaginație: cum v-ați imagina dezbaterile în turul II între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă? Ar fi un dialog mut, absurd, pe care-l vedem deja de un an și jumătate. Ne dorim lucrul acesta? Ar schimba ceva pentru România o astfel de secvență? Despre asta e vorba. Un tur II între Iohannis și Barna ar fi un tur II cu adevărat despre unde merge România în următorii ani. Și eu cred că România trebuie să se schimbe acum, nu peste cinci ani, nu peste 10 ani. De aceea candidez la președenția României, de aceea nu doar că Alianța își propune un guvern care să schimbe țara, ci pentru că este singura opțiune pentru România.”, a declarat Barna la întâlnirea electorală de la Cinema Piersic.

”Avem nevoie de un tur doi al prezidențiale cu Dan Barna, alături de, foarte probabil, Klaus Iohannis pentru ca, pentru prima dată de la Revoluție, să nu mai discutăm între bine și rău, între trecut și viitor, ci să putem discuta despre cum putem construi viitorul împreună. De aceea, Dan Barna trebuie să fie în turul II, Dan Barna care va fi apoi președintele României pentru îndeplinirea acestor obiective. V-am propus un tandem, Dan Barna președinte și, în persoana mea, un premier Dacian Cioloș. V-am spus încă de la începutul acestui parteneriat că USR-PLUS poate guverna România, știm ce avem de făcut, avem și oameni pregătiți pentru asta, dar avem nevoie de o majoritate parlamentară. De aceea, după plecarea Guvernului Dăncilă mâine (luni, n.red), prioritatea oricărui guvern care vine la Palatul Victoria ar trebui să fie strategia de pregătire a alegerilor anticipate. Noi avem în vedere o strategie de guvernare pentru patru ani, pentru opt ani, vom avea pentru prima data în ultimii ani două mandate succesive ale Guvernului și Parlamentului, deci vom putea să ne ocupăm de reconstrucția României.”, a spus și Dacian Cioloș, alegerea Alianței USR-PLUS pentru funcția de premier al României.

Tot duminică la Cluj, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că Alianţa USR-PLUS va avea candidaţi unici pentru toate localităţile din România, aceştia urmând să fie desemnaţi după alegerile prezidenţiale.

„Acesta a fost planul nostru, să ne concentrăm pe alegerile prezidenţiale în acest moment. Fiecare dintre cele două partide din alianţă, şi PLUS, şi USR, să-şi pregătească potenţialii candidaţi care să înceapă să se prezinte şi imediat după alegerile prezidenţiale dintre candidaţi vom alege un candidat al alianţei. Ştiţi bine care a fost rezultatul alianţei la alegerile europarlamentare, care e potenţialul aici, vă asigur că această competiţie între Emil Boc, care este un candidat redutabil, trebuie s-o recunoaştem, şi Alianţa USR-PLUS, care vine cu un suflu nou, care vine cu idei şi mod de adaptare foarte bine adoptate la acest sector, care creşte economia Clujului, această competiţie va fi în interesul clujenilor şi în interesul unui Cluj european. Nu vom fi deloc în întârziere, vom avea oferta la momentul oportun pe masa clujenilor. (…) Pentru toate localităţile din ţară, alianţa are ca obiectiv să vină cu candidaţi unici”, a spus Cioloş.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că în lunile următoare vor fi prezentaţi și candidaţii.

„Imediat după alegerile prezidenţiale, în toate filialele USR-PLUS, vom finaliza activităţile de identificare a candidatului unic al alianţei şi vom avea peste tot candidaţi, dar în lunile care urmează, până la locale, vor fi foarte prezenţi în dezbaterea publică internă”, a spus Dan Barna.

Galerie foto: Dan Bodea

barna 2 barna 3 barna 4 barna 5 barna ciolos 2 barna ciolos 3 barna ciolos ciolos
<
>
Foto: Dan Bodea (arhivă)
Distribuie:

Postaţi un comentariu