FOTO Curtea unei biserici din județul Cluj, marcată pentru distanțare socială

Preotul de la o parohie din comuna Florești, județul Cluj, a ales o metodă inedită pentru a marca spațiul din curtea bisericii conform normelor de distanțare socială.

Preotul Ovidiu Ciprian Marțiș a amenajat curtea Parohiei Ortodoxe „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, Floresti, Cluj, pictând flori colorate, la distanțe de 1,5 meri, pe toată suprafașa curții bisericii.

Preotul a comunicat enoriașilor faptul că a pentru accesul în curtea bisericii este obligatorie masca și pentru a respecta distanțarea impusă de autorități fiecare persoană își va alege o floare păstrând astfel distanța de  1, 50 m față de celelalte persoane.  De asemenea, la intrarea în curtea Bisericii vor fi puse la dispoziție  substanțe de dezinfectare pe care credincioșii trebuie să le folosească atât la sosire, dar și la plecare de la biserică.

Accesul în biserică va fi posibil, pe rând, pentru maxim 10 persoane pentru închinare, pomelnice, rugăciune.

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” este situată în comuna Florești, județul Clu, în imediata vecinătate a Vivo Mall.

La Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, Floresti, Cluj,  alături de preotul Ciprian Marțiș oficiază liturghii și Dinu Criste, preotul devenit antreprenor care a participat și a primit o finanțare la emisiunea ”Imperiul Leilor”.

Citește și:

Preotul Dinu Criste, omul care aduce fericirea: Din amvon, în atelierul de ciocolată artizanală. Despre aroma de canabis și tabletele Amin! și Doamne ajută!
Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Alin says:

    după discursul intens de ură socială împotriva Bisericii in timpul pandemiei, să se compare cheful din herăstrău și imbulzeala de la Nădlac cu ordinea exceptională asigurată de biserici pentru slubjele din aer liber. Nu uitati că in Germania sunt deja deschise bisericile pentru slujbe inăuntru. Per total Biserica a fost un exemplu, in timp ce presa s-au comportat ca o haită pusă pe instigare.

Postaţi un comentariu