FOTO/ Cum arată cel mai frumos apartament din lume şi cea mai frumoasă grădină botanică

Un apartament din Barcelona  a fost desemnat cel mai frumos amenajat interior din acest an şi a câştigat trofeul “Interiorul anului 2013″ la Festivalului internaţional de arhitectură, design si amenajări interioare Inside, care s-a desfăşurat în Singapore, în perioada 2-4 octombrie.

Apartamentul a fost proiectat şi amenajat de compania londoneză de arhitectură David Kohn Arhitects. Detaliul care a atras cel mai mult atenţia a fost pardoseala din mozaic care îşi schimbă gradual culoarea de la verde la roşu dinspre un capăt la celălalt al locuinţei. Apartamentul este deţinut de doi fraţi care locuiesc în Hong Kong şi care îl folosesc drept casă de vacanţă. Arhitecţii au dărâmat pereţii despărţitori şi au obţinut un open space pe care l-au redecorat. Atuurile locuinţei sunt şi ferestrele ample şi tavanele înalte.

Câştigătorii premiului spun că au vrut prin această amenajare să demonstreze că interiorul unui spaţiu poate să reflecte de fapt oraşul în care e situat acel imobil. “Un omagiu adus Barcelonei”.

La ediţia din acest an a festivalului au participat peste 2000 de concurenţi din 68 de ţări. Titlul pentru cel mai frumos peisaj exterior amenajat a revenit unei uimitoare grădini botanice din Australia, din apropiere de Melbourne, realizată de Taylor Cullity Lethlean şi expertul Paul Thompson.

Sursa: dezeen.com, foto: dezeen.com

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu