Foto | CJ Cluj va funcționa în prima clădire ”verde” din România. Contract de 970.000 de lei pentru extinderea și modernizarea instituției

Foto: Consiliul Județean Cluj

Concursul de soluții pentru proiectul „Noul Consiliu Județean Cluj – Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj” s-a încheiat.

Juriul a acordat premiul I, și implicit contractul în valoare de 970.000 de lei, fără TVA, societății de Starh – Arhitectură, Construcții, Design SRL, al cărei proiect va face din sediul Consiliului Județean Cluj prima clădire publică ”verde” din țară, adică prietenos cu mediul și cu un consum de energie extrem de redus, aproape de zero. Câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean Cluj, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

„Forul administrativ județean își asumă pe deplin decizia luată de specialiștii care au făcut parte din juriul concursului și are întreaga convingere că în aproximativ doi ani de la finalizarea proiectului de execuție, Consiliul Județean va deveni prima clădire publică verde din țară, independentă energetic. Proiectul câștigător va transforma, în adevăratul sens al cuvântului, sediul Consiliului Județean Cluj”, a declarat vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat.

Prin intermediul acestei inițiative, forul administrativ județean urmărește certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi, atât a clădirii existente a Consiliului Județean cât și a extinderii acesteia.

Proiectul câștigător a avut o abordare inedită a temei și a conferit un răspuns neașteptat la cerințele amplasamentului. Conceptul de clădire compactă, nu doar că răspunde cerințelor de certificare impuse la standardul BREEAM “excelent”, ci deschide posibilitatea spre o certificare maximală în ceea ce privește consumul și sustenabilitatea.”, ne-a declarat Claudiu Salanță, arhitectul-șef al județului și membru în juriul concursului de soluții.

De asemenea, au mai fost premiate și alte două proiecte, în valoare de 30.000, respectiv 15.000 lei, aparținând SC Poster SRL și Norma Arhitectură și Urbanism S.R.L., dar și o mențiunea onorifică pentru proiectul prezentat de Raphael Zuber Architekt.

salanta manzat manzat salanta cj cluj proiect 6 proiect proiect 2 proiect 3 proiect 4 proiect 5
<
>

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu