Foto. Centrul regional de cercetare și dezvoltare Siemens din Cluj-Napoca angajează 160 de specialiști în IT

Foto: haitonic.com

Siemens Romania a inaugurat de curând, cel de-al doilea sediu din Cluj-Napoca. Noua locație, deschisă sub brand-ul companiei subsidiare Evosoft, este un centru regional de cercetare și dezvoltare, care desfășoară proiecte interne în domeniul IT pentru Siemens, precum și proiecte de dezvoltare software pentru aplicații din portofoliul companiei.

Siemens continuă să investească în viitorii specialiști români de elită, prin susținerea inițiativelor de dezvoltare a României, ca parte a strategiei sale de a deveni un important centru european de cercetare și dezvoltare.

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

210 specialiști până în 2017

Centrul din Cluj-Napoca este cea de-a patra locație deschisă de Evosoft în regiune, după Germania, Ungaria și Turcia, și urmează să fie a treia ca mărime după numarul de angajați, după Ungaria și Germania. Situat în Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafața de peste 3.000 de metri pătrati, noul centru va ajunge la 210 specialiști în implementarea de proiecte software globale și dezvoltare de produse până în 2017. În prezent, echipa numără aproximativ 50 de angajați.

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

4, 5 milioane de euro

Investiția Siemens în noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj se ridică la 4, 5 milioane de euro și include costurile chiriei pe următorii cinci ani, costurile de amenajare și investiția inițiala în infrastructură. Sediul a primit prima certificare ecologică BREEAM din România, calificativ „Very Good”, pentru construcții reabilitate major în urma procesului de reconversie ce s-a bazat pe reutilizarea responsabilă a materialelor existente.

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

„Extinderea prezenței locale în domeniul IT, prin intermediul acestui nou centru R&D susține strategia Siemens pentru inovație în regiunea Europei Centrale și de Est. Piața din România este foarte competitivă și oferă avantaje ample pentru dezvoltare tehnologică. De aceea, Siemens urmărește consolidarea centrelor actuale de cercetare și dezvoltare pentru a răspunde permanent necesităților pentru infrastructura și soluții informatice inovatoare la cel mai înalt nivel de calitate”, a declarat Reinhard Pinzer, CFO în cadrul Siemens Austria și responsabil pentru performanța financiară a Siemens în regiunea Europei Centrale și de Est.

Recrutările continuă

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

Compania continuă o amplă campanie de recrutare la nivel regional. Ingineri specialiști cu pregătire în IT și absolvenți ai universităților de profil pot aplica pentru poziții de dezvoltatori de software sau produs și testeri pe www.siemens.ro, la secțiunea Cariere.

Foto: haitonic.com

Foto: haitonic.com

Distribuie:

Postaţi un comentariu