FOTO| A doua zi în care clujenii protestează în stradă față de modificările la Codul Penal

FOTO: Dan Bodea

Aproximativ 1000 de oameni se aflau deja la ora 19:45 în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta față de schimbările la Codul de Procedură Penală pe care Camera Deputaților le-a votat luni seara. 

Pentru a doua zi la rând, clujenii au răspuns apelului la mobilizare și au venit în Piața Unirii pentru a protesta. Cu tobe, steaguri tricolore, pancarte și bannere, clujenii au ieșit pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la modul în care majoritatea parlamentară se raportează la justiție. 

Mulți dintre ei au venit în piață direct de la muncă, iar unii au decis să protesteze chiar alături de copiii lor. Mulți dintre ei spun că își doresc alegeri anticipate și cer actualilor parlamentari să oprească abuzurile asupra justiției,

„Justiție, nu corupție”, „DNA să vină vă ia” sunt doar câteva dintre lozincile pe care piața le scandează pe măsură ce grupul de protestatari este tot mai numeros.

FOTO: Dan Bodea

UPDATE: 20:16

Grupul de protestatari a ajuns să numere aproximativ 2000 de oameni. În urma unui „plebiscit”, protestatarii au decis să pornească în marș către cartierul Mănăștur. Aceștia sunt însoțiți pe traseu de către echipaje al Poliției și ale Jandarmeriei.

Foto: Dan Bodea

UPDATE 21:40

Aproximativ 5000 de persoane protestează pe străzile din Cluj-Napoca. Grupul a ajuns în cartierul Mănăștur și continuă să scandeze împotriva Guvernului.

UPDATE 22:40

Grupul de protestatari s-a întors în Piața Unirii, locul în cre manifestația a și început. Încet, încet, rămân tot mai puțin oameni în piață, însă promisiunea este că aceștia se vor întoarce și mâine.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu