FOTO/ 1-1 după prima zi, iar Helep& Co. pregătesc asaltul final asupra nemțoaicelor

Foto: Dan Bodea

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiște pentru a doua oară în 2016 meciuri de tenis care ar putea fi fără mari probleme partide din fazele superioare ale unui turneu de Grand Slam. După vizita super-campioanei Cehia, la Cluj a ajuns lotul de Fed Cup al Germaniei, cu care Halep, Begu, Niculescu și Dulgheru luptă în cadrul barajului de rămânere în Grupa Mondială a Fed Cup. După prima zi a duelului, scorul este egal, 1-1, favoritele câștigându-și punctele: Kerber a trecut de Begu în două seturi, iar Halep, cu ceva emoții, a surclasat-o pe Andrea Petkovic, la finele unui meci maraton de aproape trei ore. Duminică, perechile se schimbă și româncele vor forța prima victorie în fața Germaniei într-un meci de Fed Cup.

Mașina de tenis Kerber

Clujul a găzduit reeditarea duelului Begu-Kerber din sferturile de pe zgura de la Charlestone, meci în care nemțoaica a ieșit victorioasă. Zgura clujeană nu a putut însă schimba prea mult datele meciului de sâmbătă, în care Kerber, numărul 3 WTA, a arătat care-i sunt argumentele pentru ascensiunea fulminantă din 2016: un joc tăios, precis, inițiativă în permanență și execuții demne de un potențial viitor număr unu mondial. Susținerea celor peste 7000 de oameni din tribune a contat pentru Begu doar în ceea ce privește dorința acesteia de a lupta cu Kerber. O luptă câștigată în mai puțin de o oră și jumătate, în două seturi (2-6, 3-6), fără ca Irina să fi avut vreo șansă reală. Nemțoaica a controlat tot meciul, a jucat fără presiune sau nervi și a profitat de fiecare moment în care Begu a greșit, în special din dorința de a fi decisivă. 34 de greșeli neforțate a avut românca și doar două mingi de break în tot meciul. Cu un serviciu impecabil, Kerber a prins o zi excelentă la loviturile pe backhand (8 mingi direct câștigătoare) și a luat patru break-uri din cele opt posibilități pe care le-a a avut.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Halep- revenirea

Meciul-vedetă al zilei a fost cel în care, desigur, protagonistă a fost Simona Halep. Cu 0-1 în serie, românca era nevoită să câștige pentru a păstra vii speranțele României. Petkovic, numărul 30 WTA, traversa o perioadă mai puțin bună, aflându-se oarecum într-o criză de rezultate similară cu cea pe care o experimentează și Halep în 2016. Meciul a fost o luptă crâncenă, pe alocuri chiar luptă oarbă, între două jucătoare dispuse să se sacrifice, chiar dacă jocul nu li se afla la cel mai înalt nivel. Peste 100 de greșeli neforțate au comis împreună cele două jucătoare în cele trei seturi derulate de-a lungul a două ore și 50 de minute de joc. Pentru fanii lui Halep, meciul a fost, din nou, un thriller: după ce a câștigat relativ rapid primul set în urma unui break decisiv reușit în game-ul șapte, Halep a intrat în setul doi și totul părea să ducă spre o victorie facilă: în game-ul 3 a reușit un game alb pe serviciul adversarei, însă setul a ajuns la tie-break, unde nemțoaica a câștigat cu 7-5. Setul trei a fost un adevărat „Halep Classic”. La 3-2 pentru Halep, românca a făcut break pe serviciul lui Petkovic și totul părea să meargă spre o victorie. A fost și momentul în care meciul a luat-o razna: au urmat patru game-uri în care nicio jucătoare nu a mai câștigat pe propriul serviciu, însă decisivă a fost în cele din urmă Halep, care la 5-4 a făcut un nou break și a încheiat meciul cu o victorie în trei seturi: 6-4, 6-7, 6-4.

Duminică, începând cu ora 13, se joacă Simona Halep-Angelique Kerber, urmat de meciul Irina Begu-Andrea Petkovic și, desigur, meciurile de dublu.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Postaţi un comentariu