Fostul șef al Fiscului, urmărit penal în dosarul șantajului de la Antena 1

Sorin Alexandrescu/ Foto: a1.ro

Fostul preşedinte al ANAF, Şerban Pop, este urmărit penal în dosarul în care Sorin Alexandrescu este cercetat pentru şantaj, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea, a anunţat, joi, DNA. Cu alte cuvinte, șeful ANAF i-a dat șefului Antenei 1 informații confidențiale, pe care acesta din urmă le-a putut folosi pentru a șantaja trustul RCS&RDS.

Potrivit unui comunicat al DNA, din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori reiese că în calitatea sa de președinte al ANAF, în perioada ianuarie – aprilie 2013, învinuitul a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare a efectuat un control încrucișat la două societăți comerciale, dintre care una era reprezentată de partea vătămată (Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS – n.r.).

Prin intermediul echipelor de control, fostul șef ANAF a intrat în posesia unor documente și în luna aprilie 2013, i-a prezentat lui Sorin Alexandrescu informații ce nu erau destinate publicității, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Gărzii Financiare dar și cu privire la documente a căror publicare ar fi compromis imaginea publică și credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Gărzii Financiare.

În acest context, mai spun procurorii, Șerban i-a remis lui Alexandrescu copii ale documentelor a căror lansare în spațiul public ar fi fost de natură să compromită atât partea vătămată cât și societatea comercială reprezentată de aceasta.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va începe o campanie media compromițătoare împotriva sa, dacă nu semneaza în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia și distribuția prin satelit a programelor aparținând Antena TV Group.

Ulterior și Camelia Voiculescu a fost pusă sub învinuire pentru complicitate la şantaj, în acest caz. Camelia Voiculescu este proprietara în acte a trustului de presă Intact, fondat de tatăl său, Dan Voiculescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu