Focar Covid-19 la Penitenciarul Gherla. Aproape 50 de deținuți au fost depistați cu coronavirus

Penitenciarul Gherla

Focarul a fost descoperit săptămâna trecută, după ce doi dintre deținuții ce munceau în regim închis în afara penitenciarului au prezentat simptome de Covid. Testul rapid antigen al acestora a fost pozitiv, astfel că  s-a efectuat o anchetă epidemiologică printre ceilalți deținuți. 26 dintre aceștia au ieșit, de asemenea, pozitivi, toții find transferați ulterior la Spitalul Penitenciar Jilava de la București, conform protocolului.

Ieri, conducerea penitenciarului a început o nouă campanie de testare. În urma acesteia, alți 17 deținuți au fost depistați cu coronavirus, urmând ca și ei să fie trimiși la Jilava pentru îngrijiri medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, Marina Oltean, citat de gherlainfo.ro, cei 45 de deținuți prezentau simptome ușoare de boală, iar restul deținuților testați negativ au fost izolați și vor fi monitorizați în perioada următoare.

Procentul de vaccinare anti-Covid în rândul deținuților și angajaților din Penitenciarul Gherla este de aproximativ 70%.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu