Florin Cîțu, noul președinte al PNL: ”Vom folosi toate resursele împotriva PSD”. Orban, atac la Iohannis

Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL la congresul de astăzi al partidului. Potrivit datelor oficiale, Florin Cîțu a  a obținut  60,2% % din voturi, adică 2.878, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obținut un procent de 39,7%, adică 1.898 voturi. 72 de voturi au fost declarate nule.

În primul său discurs ca președinte al PNL, premierul Florin Cîțu a declarat că de-acum înainte partidul va fi unul unit și își va canaliza toate resursele împotriva adversarului politic, pe care l-a nominalizat ca fiind PSD.

Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp,  trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dumneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit că voi fi preşedintele liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi.

De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală. Mulţumesc”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban pierde și șefia Camerei Deputaților

Fostul președinte Ludovic Orban și-a recunoscut înfrângerea și a anunțat că demisionează de la șefia Camerei Deputaților.

Le mulțumesc colegilor care m-au votat. Îl felicit pe Florin Cîțu De-a lungul carierei mele am apărat constant ideile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică. Voi continua să acționez alături de colegii mei.

Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui Florin Cîțu.

Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat”, a spus Ludovic Orban, după anunțarea rezultatelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu