Flashmob marca Musai-Muszáj: „Ce mai faci, vecine?”

Grupul de inițiativă civilă Musai-Muszáj invită clujenii la un nou flashmob, organizat joi, 2 aprilie. Acest eveniment are ca scop strângerea relațiilor dintre români și maghiari, suțin organizatorii.

Instrucțiunile flashmobului:

  1. Vino joi, 2 aprilie, de la ora 17:55 în Piața Unirii din Cluj.
  2. Ia-ți un număr.
  3. Când persoana cu portavoce îți strigă numărul, vino în față și spune în portavoce ce îți place în legătură cu cultura vecinului tău maghiar. Poți face acest lucru fie în limba română, fie în maghiară, fie în mai multe limbi. În cazul în care alegi numai o limbă, persoana cu portavoce va traduce spusele tale și în limba vecinului.
  4. Aplaudă-i pe toți cei care își exprimă opiniile, pentru curajul și sinceritatea lor.
  5. Flashmobul se termină în momentul în care toți cei care au dorit să-și exprime părerea au reușit să facă acest lucru.
  6. Înainte să pleci, prezintă-te unui participant care și-a exprimat părerea la flashmob.
  7. Sprijină activitatea grupului Musai-Muszáj prin completarea solicitărilor pentru așezarea plăcuțelor multilingve la intrările orașului, care vor fi înaintate Primăriei Cluj-Napoca.

Grupul de inițiativă civilă Musai-Muszáj a organizat în utlima perioadă, în zilele de joi, flashmoburi, picnicuri, dezbateri, dar și lte acțiuni inedite pentru a determina administrația locală să nu fie multiculturală doar de fațadă. Cea mai crâncenă „luptă” dusă de de grupul civic are ca scop amplasarea plăcuțelor multilingve la principalele intrări ale orașului.

Postaţi un comentariu