Firme din Japonia, Marea Britanie, Italia, Franța și România s-au arătat interesate de metroul și trenul metropolitan din Cluj

Din cele 21 de firme/asocieri care și-au manifestat interesul pentru licitația organizată de primăria clujeană pentru realizarea studiului de prefezabilitate a metroului și studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan au mai rămas doar cinci. Acestea sunt:

  • Asocierea SWS Engineering Spa (Italia) –  SYSTRA (Franța) – METRANS Engineering SRL (România)
  • Asocierea Explan SRL (România)  – DR. SAUER and PARTENERS (UK)
  • Asocierea METROUL SA (România) – PADECO CO., LTD ( Japonia)
  • Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL (România) – 3TI PROGETTI ITALIA- INGEGNERIA INTEGRATA S.p.A. (Italia)
  • EGIS RAIL SA (Franța)

“Salut interesul unor firme consacrate și de specialitate. Termenele de realizare, conform caietului de sarcini, sunt următoarele: pentru metrou: la finele lunii 5 – trebuie realizat studiul de prefezabilitate, la finele lunii 16-  trebuie finalizat PUZ pentru aprobare, la finele lunii 26 – studiu de fezabilitate, la finele lunii 27 – documentația pentru licitația de proiectare și execuție. În privința trenului metropolitan: la finele lunii 12 – spre aprobare PUZ, la finele lunii 14 – studiu de fezabilitate final, cu acordul de mediu și documentația pentru exproprierea terenurilor. În luna noiembrie 2019, ne așteptăm să declarăm oferta cțâștigătoare. Partea mai complicată este cea legată de clarificări, la care legea dă termen în funcție de complexitate”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

„Firmele pot impune de la zero toate tehnologiile de ultimă generaţie existente în momentul de faţă pe piaţă. Costurile de realizare a metroului şi trenului metropolitan vor rezulta din studiile de fezabilitate, sumele vehiculate aproximativ fiind de 800 de milioane – un miliard de euro. De asemenea, studiile ne vor arăta traseul şi tehnologiile care vor fi folosite la metrou şi tren metropolitan”, a mai spus edilul Clujului.

Valoarea estimată a serviciilor prestate este:

  • pentru METROU: elaborare SPF = 14.400.000 lei fara TVA / PUZ= 7.200.000 lei fără TVA / elaborare SF= 21.600.000 lei fără TVA.
  • pentru TREN METROPOLITAN: PUZ- 1.080.000 lei fără TVA elaborare SF = 2.160.000 lei fără TVA. Valoarea estimată totală a serviciilor este de 46.440.000 lei fără TVA. Durata contractului este de 27 de luni, iar finanţarea se face din fonduri bugetare.
Distribuie:

Postaţi un comentariu