Finala Olimpiadei CuGet va avea loc în acest weekend. Ediția 2017 aduce premii în valoare totală de peste 19.000 de lei

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, este pe punctul să își desemneze câștigătorii, în cadrul finalei care va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2017, în incinta Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, unde cei 55 de finaliști se vor „duela” în cunoștințe de cultură generală pentru a ocupa locurile fruntașe din cadrul fiecărei categorii din cadrul concursului.

CuGeT recompensează cunoștințele de cultură generală ale tinerilor de 14-25 de ani din Cluj-Napoca cu premii în bani în valoare totală de peste 19.000 de lei. Concursul se desfășoară în patru etape succesive: etapa pe clasă, etapa pe oraș, semifinala și finala, care va avea loc în 25 noiembrie, sub forma unui show televizat. La ediția din acest an s-au înscris un număr record de 31 de licee, cu șase mai mult decât anul trecut.

Conferința de presă CuGeT 2017

Citiți și: 31 de licee clujene s-au înscris la Olimpiada CuGeT, competiția care recompensează cunoașterea

Exercițiu de maturitate

„Este cea mai amplă ediție de până acum, cu un număr record de licee și tineri participanți. Pentru noi, această a treia ediție reprezintă atât o mare bucurie, cât și un exercițiu de maturizare internă, în cadrul asociației. Evenimentul este extrem de complex și greu de organizat, necesită un buget considerabil, iar efortul de finanțare este un exercițiu de implicare și solidaritate în asociație. Se știe că toate edițiile CuGeT de până acum au avut finanțare exclusiv din mediul privat. Sunt mândră și recunoscătoare că pe lângă orele de voluntariat, am reușit să asigurăm și în acest an suma necesară desfășurării acestui frumos evenimentl”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Acesta a menționat faptul că pe viitor asociația pe care o conduce își dorește să ducă acest concurs atât de îndrăgit de tineri  și mai departe de granițele municipiului.

Premii

Testele din cadrul CuGeT se împart pe trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tinerii de 18-25 de ani. La fiecare categorie, câștigătorul finalei din 25 noiembrie va merge acasă cu 2.500 de lei, cel de pe locul II cu 1.500 de lei și ocupantul locului III cu 1.000 de lei.

Câștigătorii Olimpiadei CuGeT grupa claselor IX-X

Toți finaliștii câștigă

Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 100 de lei. Întrebările din concurs acoperă arii diverse ale cunoașterii, de la istorie, geografie și științe ale naturii la muzică, film, europenism și Cluj-Napoca.

Citiți și: Proiectul „Olimpiada CuGeT” şi-a desemnat câştigătorii

O parte dintre finaliștii ediției 2017 au ajuns în ultima etapă a competiției și la ediția anterioară – câte doi elevi de la „Nicolae Bălcescu”, „Gheorghe Șincai”, „Avram Iancu” și „Tiberiu Popoviciu”. De altfel, „Avram Iancu” conduce și topul liceelor cu cei mai mulți finaliști ai acestei ediții: 12.

„Aș vrea să le mulțumesc doamnelor. Discutăm despre un proiect privind educația copiilor și a tinerilor și cred că singurele care se puteau ocupa de aceasta olimpiadă sunt doamnele. Proiectul s-a dovedit a fi mai mult decât viabil și a avut succes încă de la prima ediție. Faptul că o serie întreagă de firme își găsesc timp, cu ghilimelele de rigoare, să se ocupe și de acest proiect, de educația copiilor, este un lucru extraordinar”, a adăugat Valentin Cuibus, inspectorul școlar general al județului Cluj.

Proiectul CuGeT este realizat cu finanțare exclusiv privată. 

Finala se desfășoară sub forma unui show antrenant. Elevii trebuie să răspundă în maxim zece secunde la fiecare întrebare ridicând plăcuța inscripționată cu litera corespunzătoare răspundului corect, înainte ca cei peste 500 de spectatori din sală să audă întrebarea.

Proiectul unic în România este organizat Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Evenimentul lansat în 2015 a ajuns deja o tradiție în Cluj-Napoca, iar primele trei ediții s-au adresat, cumulat, unui număr de peste 25.000 de tineri.

După ce au participat la CuGet, copii din două școli din Cluj și-au creat prorpiul lor concurs de cultură generală, după modelul olimpiadei, iar competițiile gândite de elevi s-au desfășurat în cadrul Săptămânii Altfel. 

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producător: TVR Cluj. Proiect realizat cu sprijinul: EXIMTUR. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Susținut de: Liberty Technology Park Cluj, WÖRWAG Pharma România și Nasticom. Cu sprijinul: PaperCups, Madd Electronics Group.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale.

Citiți și: Cugeți și câștigi! AFA Cluj a lansat Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni

Postaţi un comentariu