Fast-food-urile din oraș, faza pe gândaci. Protecția Consumatorilor a închis partea de food și din Carrefour-ul de la Vivo. Urmează controale la Iulius Mall, cu antecedente în domeniu

Foto: Transilvania Reporter

Ce era de așteptat, s-a întâmplat, chiar dacă abia acum. Ceea ce bănuiam că există dincolo de rafturile strălucitoare și mâncarea ce-ți dădea fiori în stomac, s-a adeverit. Protecția Consumatorilor a dat iama în partea de fast-food din VIVO! Cluj-Napoca, după ce mai multe persoane s-au plâns de existența unor gândaci mari și lați, grețoși, negri și roșii în cea mai aglomerată zonă din mall.

”Vorbim de gândaci mari, mari, nu glumă”, ne-a declarat șeful Comisariatului Județean de la Protecția Consumatorilor Cluj.

Au fost mai multe reclamații la Protecția Consumatorilor făcute de diverse persoane. Le-am dat curs, am început verificările, și, inițial, existența insectelor s-a confirmat la unul dintre operatorii din zona de fast-food. Mai exact, am găsut un gândac mort acolo. Ulterior, extinzând controalele pe căile de acces și la ceilalți operatori din zonă, am descoperit o întreagă colonie de gândaci. Apariția acestora a fost determinată, cel mai probabil, de existența unui linoleum folosit în acea zonă, și nu a gresiei cum era normal. Ei bine, se pare că existența acestui linoleum a facilitat apariția acestor insecte în mallul din Florești. I-am amendat pe cei de la centrul comercial, care, la rândul lor i-au anunțat pe operatorii din zona de fastfood de decizia de întrerupere totală a acticvității din zonă până la remedierea situației. Totul e oprit acum pe partea de food din mall-ul Vivo, inclusiv în supermarketul Carrefour”, a declarat șeful OPC Cluj pentru Transilvania Reporter.

Între timp, a început agitația și la Iulius Mall. Aici, conducerea centrului comercial a decis astăzi să oprească activitatea unor operatori din zona de fast-food și a dispus dezinsecția suprafețelor pe care își desfășoară activitatea.

Am auzit ce se întâmplă la Iulius Mall. E o decizie a lor, noi nu am solicitat acest lucru, n-am demarat încă controalele acolo, dar cu siguranță că vom merge și acolo. Spun asta, mai ales că am avut probleme acolo și la începutul verii, și tot cu gândaci. Atunci s-a luat măsura deratizării săptămânale și totul s-a rezolvat până la urmă cu bine”, a mai declarat Mircea Radu, care a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce are în permanență în atenție activitatea tuturor fast-food-urilor din oraș.

Efectuăm constant controale drastice la nivelul tuturor fast-foodurilor de pe raza municipiului și pot să vă spun că în ultima perioadă am aplicat numeroase sancțiuni pentru neregulile descoperite.”, a încheiat șeful OPC Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu