Farul cu ocaziile, CFR cu golurile. Campioana României a bifat a opta victorie consecutivă, fără gol primit, în Liga I

Foto: Prosport

CFR Cluj a câștigat și cu Farul Constanța, scor 2-0, și a înregistrat cea mai bună performanță a echipei de când joacă în Liga I: opt victorii la rând, și mai mult, opt meciuri fără gol primit. Feroviarii sunt lideri detașați în Liga I, au opt puncte în fața celor de la FCSB, și nimic nu pare a sta în calea celui de-al cincilea titlu de campioană consecutiv.

Echipa lui Hagi a ratat o sumedenie de ocazii de gol, mai ales în prima repriză. Manea a scos de pe linia porții în minutul 3 șutul la colț a lui Jefte, același jucător spaniol nereușind să-l învingă pe Hindrich nici în minutul 16.

Introdus titular, Alibec a ratat și el o ocazie uriașă, reluând pe lângă poartă din mijlocul careului. În min.37, însă, Costache s-a descotorosit minunat de nu mai puțin trei fundași ai Farului și a trimis în plasa laterală, reușind deschiderea scorului, după pasa lui Camora.

Farul continuă să mai rateze câteva ocazii și în repriza a doua, și CFR dă lovitura de grație în min.90, prin Chipciu, care șutează în plasă din pasa lui Păun, după o cursă de excepție a acestuia.

CFR Cluj este lider în Liga I, cu 54 de puncte, în timp ce FCSB rămâne la opt lungimi în spate, și va juca în Gruia cu FC Argeș, în ultimul meci al sezonului.

Dan Petrescu: ”Am avut noroc”

”Meciul ăsta a fost cel mai greu din ultimele jucate. Am întâlnit cel mai puternic adversar. Știam că acasă sunt foarte buni. Am avut mare noroc la început de meci. Meritau să înscrie. După aceea s-a mai echilibrat jocul, am avut și noi câteva ocazii. Repriza a doua ne-au dominat total, nu am reușit să ieșim din jumătate. 

Portarul nostru a avut trei intervenții excelente și prima oară când am ajuns la poarta lor am marcat. E clar că trebuie să ai și noroc. Dacă nu recunoști că ai noroc, nu ești realist. Noi suntem realiști, știam ce se întâmplă la Farul. Echipa joacă foarte bine acasă, au bătut aproape toate echipele, mai puțin pe FCSB, pentru că aveau Covid, altfel și meciul acela cred eu că-l câștigau.

Dacă vii aici și nu ai noroc, nu ai nicio șansă. Au cel mai bun joc de atac din România, au trasee clare, foarte bune. Un rezultat foarte mare pentru echipă, vcare e foarte obosită.

Orice jucător român de la CFR Cluj poate merge la națională. Așa e normal pentru echipa campioană din ultimii ani. La Costache să nu ne grăbim, e într-o perioadă bună. Dacă vorbim despre echipa națională poate uită să mai joace fotbal. Până la echipa națională mai are de muncit.

Sunt foarte mulțumit de Alibec, a jucat pentru echipă. Dacă ar fi jucat așa era bun și pentru echipa națională. Atitudinea lui de azi a fost una de campion”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu