Expoziția absolvenților Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, la ediția a XXII-a

După o perioadă de peste doi ani și jumătate, timp în care scena artistică studențească a fost văduvită de întâlnirea cu marele public, evenimentele expoziționale fiind organizate în mediul virtual sau cu o prezență fizică redusă, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, iese din „online” sau din perimetrul atelierelor și revine în atenția iubitorilor de artă, amatori sau specialiști, printr-o manifestare într-un spațiu fizic care are capacitatea de a pune în valoare ineditul și originalitatea celui mai mare eveniment de acest gen din țară.

„Ne face o deosebită plăcere să vă invităm, fizic, la Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, ediția a XXII-a, care se va desfășura în perioada 9-17 iulie 2022, lucrările fiind expuse în spațiul generos de la parterul Centrului CREIC din cadrul Cluj Innovation Park. Vernisajul va avea loc vineri, 8 iulie 2022, cu începere de la ora 19.00”, se arată într-un comunicat de presă al universității.

Evenimentul marchează un moment de sărbătoare, cel al finalizării studiilor unei noi generații de absolvenți ai UAD Cluj-Napoca și este organizat de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoc și Asociația Universirart a UAD Cluj-Napoca cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca. Astfel, lucrările a peste 350 de absolvenți de licență și de master vor fi accesibile publicului în Centrul CREIC din Cluj-Napoca.

Evenimentul le oferă absolvenților celor două facultăți ale UAD Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Arte Decorative și Design, programele de studii licență și master, șansa de a se reprezenta și de a fi vizibili în cadrul celei mai importante manifestări artistice universitare. Concepută ca o rampă de lansare, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca este, de 22 de ani, un spațiu de întâlnire al tinerilor artiști atât cu publicul, cât și cu specialiștii din domeniu, inițiindu-se astfel și procesul de inserție pe piața muncii.

Expoziția din acest an de la Centrul CREIC va putea fi vizitată în perioada 9-17 iulie 2022 potrivit următorului program: de luni până vineri între orele 9.00-21.00, iar la sfârșit de săptămână între orele 12.00-20.00. Pentru a asigura o și mai bună vizibilitate și acces al publicului la Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca, evenimentul beneficiază și de o serie de curse speciale CTP, potrivit unui program pe care îl anexăm prezentului comunicat de presă.

„Vă așteptăm cu drag să vă bucurați alături de noi de frumusețea actului artistic, de prospețimea și autenticitatea creației tinerei generații de artiști ai UAD Cluj-Napoca, prin intermediul acestei manifestări tradiționale, Expoziția Absolvenților UAD Cluj-Napoca”, mai transmit reprezentanții UAD Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu