Eveniment / “Zoo Pet Fair” şi „Transilvania Hunting & Fishing Fair” ediţia 2014

Dr. Paul Schuller este pasionat de vânătoare şi a venit la Cluj pentru a-şi prezenta colecţia de arme de vânătoare / FOTO: Dan Bodea

La sfârşitul acestei săptămâni Centrul Expoziţional Transilvania din Cluj-Napoca a fost gazda celei de a V-a ediţii a Târgului “Zoo Pet Fair”, un eveniment destinat iubitorilor de animale. Târgul a oferit vizitatorilor excelente oportunităţi de informare şi schimb de experienţă, consultanţă, accesorii, produse şi servicii pentru câini, păsări exotice, pisici, peşti de acvariu, sau păsări de apartament.

Cei mai încântaţi au fost copiii care au avut ocazia să participe, sâmbătă, la o paradă a câinilor, structurată în mai multe categorii de participare, dintre care amintim: modă canină, „câinele şi copilul”, sau „cea mai frumoasă corcitură”. “Zoo Pet Fair” este cel mai mare târg pentru animale de companie din ţară, are loc anual la Cluj-Napoca şi urmăreşte promovarea şi vânzarea de hrană, accesorii, produse, animale şi servicii pentru creşterea şi îngrijirea animalelor şi este organizat sub patronajul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

În acelaşi timp, în aceaşi locaţie s-a derulat şi “Transilvania Hunting & Fishing Fair 2014”, o expozitie cu vânzare pentru cei pasionaţi de vânătoare, pescuit sportiv şi activităţi outdoor de agrement şi sporturi extreme. „Transilvania Hunting & Fishing”, este cel mai important târg regional din Centrul si Nord–Vestul Romaniei, o regiune cu un deosebit potenţial de pescuit sportiv, vânătoare şi agrement şi este destinat preponderent vânătorilor şi pescarilor.

Clujenii, dar şi oaspeţi veniţi din judeţele limitrofe, au avut posibilitatea să vadă la standurile expoziţionale cele mai noi gadgeturi pentru pescuitul sportiv şi de agrement (lansete şi mulinete), arme de vânătoare, muniţie şi accesorii de vânătoare, îmbrăcăminte specifică şi echipamente pentru drumeţii şi camping. Sau derulat în Centrul Expoziţional Transilvania şi o serie de prezentări de produse, concursuri şi chiar ateliere de pescuit şi vânătoare.

“Vânătoarea este o artă nobilă, practicată din cele mai vechi timpuri. Chiar dacă tehnica de vânătoare s-a modernizat, şi mă refer aici la calitatea armelor de vânătoare, obiceiurile sunt în linii mari acealeaşi din moşi strămoşi. Mă bucur să constat că mai există oameni pasionaţi de vânătoare sportivă, de pescuit sportiv, pentru că sunt activităţi care ne dau o stare de confort, e o plăcere, dar uneori şi o competiţie, totul în limitele legalităţii însă”, ne-a explicat Dr. Paul Schuller, unul dintre expozanţii din pavilionul destinat pasionaţilor de vânătoare.

Conform organizatorilor, la ediţia din acest an a celor două evenimente au participat peste 10.000 de persoane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu