Epidemia de gripă nu închide școlile din Cluj

Foto: cronicadeiasi.ro

În cursul dimineții de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat epidemie de gripă la nivel național deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

În cazul școlilor, unde gripa poate fi răspândită foarte rapid, nu se suspendă cursurile școlare decât în cazurile în care absenteismul este mai mare de 20%. De asemenea, Sorina Pintea a mai declarat că decizia de a suspenda cursurile într-o clasă sau într-o şcoală aparţine Inspectoratului Şcoalar pe baza recomandărilor venite de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus, a declarat pentru Transilvania Reporter că „deocamdată nu suspendăm cursurile în școli. În momentul de față monitorizăm situația din școli și am cerut să se facă o inventariere a cazurilor de abstenteism. După ce voi primi aceste informații mă voi consulta cu cei de la Direcția de Sănătate Publică Cluj și împreună vom decide când și dacă să suspendăm sau nu orele. Actualmente, în școli, nu se iau alte măsuri speciale în afară de această monitorizare despre care v-am spus. Apoi, desigur, elevii bolnavi sunt trimiși la medicii școlari sau de familie pentru consult. Din fericire, în municipiile și orașele din Cluj avem suficienți medici școlari și asistente școlare astfel încât se pot face controale și consultații la școală. Un medic școlar este de obicei responsabil de două, trei sau patru școli, dar asistente medicale avem în majoritatea școlilor din județ. Doar în mediul rural este diferit, fiindcă acolo din lipsa medicilor școlari, copiii sunt trimiși la control sau consult la medicul lor de familie”.

Postaţi un comentariu