Emil Boc: ”Orice coaliție trebuie să înceapă cu certificatul verde. Fără el, de Crăciun, vom merge la cimitir”

Foto: Dan Bodea

În contextul negocierilor purtate pentru formarea viitorului guvern, primarul Clujului, Emil Boc, consideră că prima condiție pentru ca un partid să ajungă acum la cârma țării este să fie de acord cu adoptarea certificatului verde. Emil Boc spune că mai speră refacerea coaliției de centru-dreapta, în ciuda tensiunilor și orgoliilor existente în sânul acesteia.

Primarul liberal al Clujului declară răspicat că orice guvern va fi instalat, trebuie să aibă  în vedere prioritățile legate de sănătatea populației.

E o criză care se prelungește prea mult, din nefericire, și cred, și sper că acum orice decizie politică trebuie să țină cont în mod fundamental de câteva lucruri care sunt presante.

În primul rând, orice coaliție trebuie să înceapă cu certificatul verde. Nu este posibil ca el să nu fie aprobat de Parlament cât mai repede cu putință. Nu putem alege la nesfârșit între ignoranță și rațiune. Trebuie, acum, să mergem pe mâna rațiunii și a salvării vieților. Deci orice partid politic din această țară trebuie să spună DA certificatului verde și să mergem mai departe, pentru că el ne va duce la o coborâre a ratei de infectare și vom avea un Crăciun mai liniștit.

Dacă nu se adoptă certificatul acesta verde despre care se tot vorbește acuma, dacă nu se implementează, vom avea un Crăciun cu probleme în continuare, în loc să ne bucurăm de sărbători, o să mergem la cimitir”, a spus Emil Boc la Napoca FM.

De asemenea, primarul Clujului a condiționat prezența la guvernare și de respectarea angajamentelor în care este implicată țara noastră în plan extern.

Orice partid care nu susține aceste trei dimensiuni: pro-europeană și pro-NATO, și parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, n-are ce căuta la guvernarea unei țări. Pentru că toate astea țin de esența siguranței naționale a țării noastre și a faptului că astăzi facem parte din cel mai select club al planetei care există, și în care toată lumea ar dori să intre, iar noi suntem acolo și nu ne comportăm cum trebuie ca să fim și noi ai Europei în toată regula.

Și în prelungirea a ceea ce am spus deja, viitorul guvern trebuie să țină cont de respectarea statului de drept, a democrației și a drepturilor și libertăților cetățenești ca și axiomă de bază, pentru că de asta am ales să trăim în democrație și nu în dictatură, în democrație și nu în autototarism.

După toate acestea vin și celelalte, prioritatea educației, a infrastructurii și așa mai departe. Deci, orice guvern trebuie să înceapă cu aceste lucruri”, a mai declarat primarul liberal al Clujului.

De asemenea, Emil Boc declară că speră în refacerea coaliției de centru-dreapta: ”Eu sper ca acest guvern de centru-dreapta care a fost în România să-și poată găsi o soluție de continuitate. Eu încă sper ca acest lucru să se poată realiza, pentru că, repet, este soluția naturală din punct de vedere ideologic, așa cum am spus, și n-aș vrea să comentez mai mult pentru că acum sunt negocieri în plină desfășurare, și sper să se ajungă la niște concluzii și să avem un guvern cât mai repede cu putință.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu