Emil Boc despre beneficiul vaccinării: ”Nu ajungi la ATI în faza care să spui dați-mi o gură de aer că mor”

Foto: Facebook

Primarul Clujului spune că a rămas impresionat de numărul mare al clujenilor care s-au vaccinat în ultima perioadă. Potrivit, acestuia, doar ieri s-au vaccinat 3.392 persoane, din care 1.153 cu prima doză, 136 cu a doua doză și 2.103 cu doza 3.

Emil Boc a ținut să remarce numărul mare al celor care s-au vaccinat acum cu prima doză, afirmând că joi s-au vaccinat pentru prima dată aproape la fel de mulți clujeni ca în zilele de marți și miercuri luate la un loc.

Asta arată că și cei care au mai aveau vreo îndoială încep acum să se convingă că doar vaccinarea este soluția și pentru sănătatea lor, și pentru sănătatea celor din jur și a celor dragi, pentru libertatea de mișcare pe care o ai odată vaccinat.

Dincolo de asta, beneficiul principal pe care ți-l dă vaccinul este că nu ajungi la Terapie Intensivă, n-ajungi la faza aia în care să spui dați-mi o gură de aer că mor, pentru că, din nefericire, asta se întâmplă cu cei care nu se vaccinează și ajung la spital în forme grave. Pentru că atunci depinzi de o gură de aer pe care nu mai ai de unde s-o iei, pentru că și capacitățile sunt limitate.

Și atunci, ce trebuie făcut? Măsurile de forță nu mai țin în democrație, atunci trebuie să lucrăm la educație și la comunicare, la convingere și discuții cu oamenii, la înlăturarea știrilor false venite din partea unor curente care sunt împotriva științei, împotriva vaccinării”, a declarat Emil Boc în această dimineață, la Ziua de Cluj Live.

Distribuie:

Postaţi un comentariu