Emil Boc a depus jurământul, Dan Tarcea și Anna Horvath sunt viceprimarii Clujului

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Emil Boc a depus jurământul iar Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca s-a constituit cu 27 de consilieri

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a fost constituit joi în prezența a 26 dintre cei 27 de consilieri aleși în cadrul unei ședințe convocate de către Instituția Prefectului Județului Cluj la care și preluat mandatul și primarul ales Emil Boc.

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a fost constituit joi, în cadrul unei ședințe convocate de Instituția Prefectului Județului Cluj. În cadrul ședinței, consilierii aleși dar și primarul Emil Boc au depus jurământul . Mandatele celor 27 de consilier locali au fost votate în unanimitate, însă de la ședință a lispit unul dintre consilierii PNL, Giacomo Dreoni, care este plecat în concediu.

Emil Boc a câștigat al patrulea mandate de primar al Municipiului Cluj-Napoca cu 64, 76% din voturile exprimate la alegerile locale din data de 5 iunie.

„Mă onorează votul de încredere al clujenilor și îmi doresc ca împreună cu dumneavoastră să găsim soluții pentru problemele acestui minunat oraș”, a declarat Emil Boc imediat după depunerea jurământului.

În cadrul ședinței, consilierii locali au votat și viceprimari, astfel că funcțiile vor fi ocupate de către Anna Horvat de la UDMR (cu 23 de voturi) și consilierul PNL, Dan Tarcea (21 de voturi). Candidatul PSD+ALDE+UNPR, Horia Nasra, a obținut cinci voturi. De asemenea, consilierii au votat constituirea a șapte comisii de specialitate, dar și președinții și componența acestora.

La Consiliul Local Cluj-Napoca, Partidul Național Liberal a obținut 17 mandate de consilieri, în timp ce Alianța Electorală PSD+ALDE și UDMR vor avea câte cinci reprezentanți în Consiliu.

Postaţi un comentariu