Elevii clujeni sunt invitați să își prezinte „mesajele antidrog” în cadrul unui concurs. Cele mai interesante idei vor fi premiate

Locul I, BĂLĂIŢĂ MĂDĂLINA, Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu", Bacău, judeţul Bacău, 2013

Cea de-a XII-a ediție a concursului „Mesajul meu antidrog” va avea loc în intervalul februarie – iulie 2015, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din județul Cluj. Anul acesta concursul are ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”.

Secţiunile ediţiei a XII-a sunt eseu literar, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot antidrog, arte vizuale şi sport, iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

1465277_688763214476491_1796658510_n

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri, reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar, iar obiectivul este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

„Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţională Antidrog, un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ, contribuind, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu