Elevii clujeni au încheiat cursul de educație rutieră, în cadrul campaniei „ Aventurile lui Zebrilă 5”

Campania „Aventurile lui Zebrilă” organizată de InfoTrafic –Radioul de pe strada ta s-a încheiat și anul acesta cu plimbări în stradă ale elevilor clujeni, însoțiți de polițiști.

Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, campania s-a bucurat din nou de sprijinul Poliţiei Rutiere Cluj şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, precum și de al sponsorilor Iulius Mall și cofetăria Pralina.

Aventurile lui Zebrilă” este o campanie de educaţie rutieră pentru elevii din ciclul primar şi este organizată în fiecare an în preajma Zilei Internaţionale a Copilului.

Anul acesta, campania s-a desfășurat în perioada 14 mai – 10 iunieiar în această săptămână a culminat cu o acţiune educativă, la care au participat elevi din trei şcoli clujene: Școala Gimnazială ”Ioan Bob”, Școala Gimnazială ”Emil Isac” şi Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”.

În prima parte a campaniei, elevii au primit informaţiile referitoare la regulile de circulaţie rutieră direct în clase, de la poliţişti, apoi au lucrat pe fișe speciale, pentru fixarea cunoştinţelor dobândite. Apoi, polițiștii i-au luat la o plimbare prin oraș – elevii de la ”Lucian Blaga” au mers în zona complexului Mercur din cartierul Gheorgheni, miercuri, 5 iunie; cei de la ”Emil Isac” în Piața Gării, iar cei de la ”Ion Bob” în Piața Unirii, joi, 7 iunie.

Astfel, micii pietoni au avut ocazia să discute despre cele învăţate şi să aplice regulile de comportament în trafic. La final, au răsplătiţi cu premii de la partenerii InfoTrafic – vouchere pentru îngheţată şi pentru sărituri la trambulină de la Iulius Mall şi prăjituri de la Pralina.

Este a cincea ediţie a campaniei „Aventurile lui Zebrilă”, prin care elevii, dar şi ascultătorii din staţiile de transport în comun clujene, pot să afle sau să îşi reamintească unele reguli simple, dar importante, pentru a circula în siguranţă pe stradă.

Campania cuprinde materiale înregistrate şi difuzate pe InfoTrafic şi articole pe site-ul dedicat copiilor, blogdepici.infotrafic.biz.

Distribuie:

Postaţi un comentariu