Elevii aşteptaţi la şcoală de aproape 12.000 de poliţişti

Citeva sute de muncitorii de la SC Nicolina SA Iasi au protestat, luni, in fata societatii cerind acordarea salariilor restante de 10 luni.

11.700 de poliţişti vor fi în prima zi a noului an şcolar, în apropierea unităţilor de învăţământ, precum şi pe traseele de deplasare a elevilor, pentru siguranţa acestora şi pentru a preveni eventualele incidente, anunţă Poliţia Română.

Astfel, în 16 septembrie vor asigura măsurile de ordine şi de siguranţă a elevilor 9.469 de poliţişti de ordine publică, 1.430 de la rutieră şi 801 de la alte structuri, se arată într-un comunicat de presă. Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, la orele la care elevii intră şi ies de la cursuri.

Potrivit datelor furnizate de Poliţie, în anul şcolar trecut, numărul infracţiunilor sesizate în incinta şi în apropierea unităţilor de învăţământ a scăzut faţă de 2011.

Şi Jandarmeria Română va asigura ordinea publică în zonele din apropierea a peste 1.600 de unităţi şcolare, precum şi pe traseele pe care merg elevii. Jandarmii vor acţiona în patrule mixte cu Poliţia, dar şi independent. În noul an şcolar, jandarmii vor desfăşura în unităţile de învăţământ preuniversitar acţiuni preventiv-educative şi anti-victimizare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu