Educația a 150 de copii din Cluj, mai performantă în urma unui proiect pe fonduri europene

Foto: Dan Bodea
Odată cu începerea anului şcolar 2014-2015, FRCCF a demarat activităţile proiectului “Educaţia de calitate este pentru toţi!”, implementat în patru centre de zi din Cluj şi Bihor, cu fonduri din granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
La final de an şcolar, situaţia şcolară a celor 150 de copii înscrişi în proiect s-a îmbunătăţit ca urmare a activităţilor educative desfăşurate de echipele multidisciplinare din centre.
La centrul de zi EveryChild din Cluj-Napoca sunt înscrişi 45 de copii. Dintre aceştia, 22 au obţinut note mai bune şi au promovat anul şcolar. Printre ei se numără şi un repetent de anul trecut, care a promovat fără nicio corigenţă.  La centrul de zi Câmpia Turzii sunt înscrişi 45 de copii, dintre care 28 au promovat clasa cu rezultate şcolare îmbunătăţite. Şi aici se repetă situaţia fericită în care un repetent de anul trecut a promovat integralist anul şcolar. Acestuia i se alătură un alt repetent, care, la finalul acestui an, are o singură corigenţă.
În Viișoara,   la centru de zi din localitate sunt înscrişi 30 de copii, dintre care 24 şi-au îmbunătăţit rezultatele şcolare şi au promovat clasa, printre ei numărându-se şi trei elevi care, deşi anul trecut au fost repetenţi, în acest an au promovat fără nicio corigenţă. Proiectul a avut rezultate pozitive și în Popeşti, unde Centrul de zi Prietenia are înscrişi 30 de elevi, dintre care doar 7 sunt corigenţi şi niciun repetent.
„Per total proiect, 66% dintre elevi au promovat anul şcolar şi au înregistrat progrese la rezultatele scolare. Activităţile desfăşurate în perioada următoare în centrele de zi vor fi centrate pe meditaţii la materiile la care cei 35 de beneficiari ai noştri sunt corigenţi, astfel încât la finalul proiectului, rata de promovabilitate a anului şcolar să fie mult îmbunătăţită, iar noi să ne atingem obiectivele stabilite împreună cu finanţatorul”. Oana Bica, manager proiect.
Proiectul “Educaţia de calitate este pentru toţi” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea grantului este de 249.975, 00 euro.
Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu