Ecranul și divanul. Ediția 2020 a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film se desfășoară online

Duminică se încheie ediția 2020 a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film. Evenimentul este organizat online, în perioada 27-29 noiembrie 2020, sub genericul „Pandemia = Solidaritate” și este moderat și cine-interpretat de directorul festivalului, criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Originar din Londra, festivalul este versiunea românească a „European Psychoanalytic Film Festival” și urmărește să ofere publicului momente de reflexie asupra universului cinematic. Festivalul este sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca.

Evenimentul are loc în fiecare an, începând din 2012, sub directoratul criticului de film Irina-Margareta Nistor și este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, Societății Române de Psihanaliză și a altor parteneri importanți – instituții de stat și companii private. Invitatul în exclusivitate și din acest an este Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival (Londra, Marea Britanie).

Programul festivalului include o selecție de scurtmetraje, un program adresat copiilor, filmul vintage, precum și filme de lungmetraj de public și de nișă, premiate la festivaluri internaționale și prezentate în proiecții speciale în România. Filmele sunt acompaniate de discuții și workshop-uri cu regizori, producători, actori sau critici de film, terapeuți și psihanaliști.

„Ecranul şi divanul! Câtă sincronicitate jungiana cu anul pandemiei, în care am stat cu toții mai mult pe divan şi am adormit cu ochii pe pe micul – marele ecran din sufragerie sau din dormitor, într-o solidaritate uneori nevăzută, pe care o vom psihanaliza cu specialişti cu şarm, în filme lungi şi scurte, cu cineaşti în dialog pe zoom, cu iluzia că suntem la fermecătorul Cluj!”, a declarat Irina-Margareta Nistor, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Filmele sunt difuzate on-line, cu titlu gratuit, pe platforma www.eventbook.ro. Link pentru rezervări: https://eventbook.ro/festival/festivalul-de-psihanaliza-si-film.

Distribuie:

Postaţi un comentariu