Echipament de radiologie de ultimă generație cumpărat de CJ Cluj pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Foto: Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a finalizat procesul de instalare, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, a unui nou aparat RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală, cu doi detectori.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Aflată în prima linie a luptei cu COVID-19, echipa medicală a Spitalului nostru de Boli Infecțioase va putea diagnostica mult mai ușor persoanele care au nevoie de examinări radiologice. Acest echipament ultraperformant este extrem de util, mai ales acum când pacienții infectați cu coronavirus necesită investigații amănunțite ale plămânilor și aparatului respirator.”

Valoarea echipamentului cu care forul administrativ județean a dotat Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului de Boli Infecțioase a fost de 1.547.000 de lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul propriu al Consiliului Județean. Pentru a garanta funcționarea optimă a acestui aparat medical, au fost reamenajate spațiile aferente Laboratorului de Radiologie al spitalului, investiția în cuantum de cca. 1.027.000 de lei fiind finanțată tot de către Consiliul Județean.

Printre cele mai importante avantaje ale utilizării aparatului de radiologie digitală, de ultimă generație, dotat cu două posturi radiografie-radioscopie, se numără calitatea superioară a imaginii, scăderea dozei de iradiere a pacientului, precum și viteza sporită de efectuare și procesare.

Aparatul RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală cu doi detectori, care va înlocui precedentul aparat de radiologie convențional, va fi pus în funcțiune după obținerea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitǎţilor Nucleare (CNCAN), procedură aflată în plină derulare.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu