Dragnea îi răspunde lui Uioreanu în legătură cu devalizarea

Liviu Dragnea

După ce preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu i-a atras atenţia ministrului dezvoltării Liviu Dragnea că o dată cu descentralizarea a început un „proces de devalizare”, ministrul îi răspunde oficialului clujean.

„Conform proiectului de lege privind descentralizarea, toate structurile administrației publice centrale care vor fi supuse acestui proces vor fi transferate odată cu toate bunurile pe care le dețineau în patrimoniu la data angajării răspunderii Guvernului pentru acest act normativ”, explică Dragnea într-un răspuns adresat lui Uioreanu. Acesta adaugă că azi va solicita oficial tuturor ministerelor implicate în procesul de descentralizare „să nu permită niciun fel de transfer de bunuri de la structurile care urmează să fie descentralizate către cele care vor funcționa în continuare la nivelul administrației publice centrale”.

„În cazul în care s-au făcut deja astfel de transferuri de bunuri, actele respective vor fi revocate, astfel încât autoritățile locale care vor prelua structurile descentralizate să primească resursele integrale necesare exercitării competențelor transferate”, precizează Dragnea, adăugând că tendinţa de a păstra cât mai mult la centru „este expresia rezistenței uriașe a actualului sistem administrativ față de reforma de descentralizare”. „Este o problemă mai profundă de mentalitate ce se manifestă la nivelul unor funcționari din sistemul centralizat care se comportă ca și cum bunurile statului ar face parte din averea lor personală”, crede Dragnea.

“Îi avertizez pe toți cei care sunt tentați de astfel de acțiuni că demersul lor nu va fi tolerat la nivelul Guvernului. Nu voi permite ca o reformă majoră pentru administrația publică din România să fie afectată de încercarea unor funcționari de a-și conserva privilegiile pe care le-au avut în actualul sistem centralizat”, a precizat vicepremierul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu