Dr. Radu Tudor Motocu: Spitalul Medicover Cluj reprezintă o structură unică, modernă, eficientă și sigură, cu facilități chirurgicale de o înaltă performanță

Domnul Doctor Radu Tudor Motocu este noul director medical al Spitalului Medicover Cluj. Doctorul Radu Tudor Motocu este un reputat medic chirurg clujean, cunoscut pentru operațiile dificile pe care le realizează și unul dintre specialiștii în chirurgia bariatrică, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul chirurgiei și cu o formare profesională continuă, atât în țară, cât și în străinătate. Profesionalismul, empatia și spiritul de echipă fac ca domnul doctor să fie persoana ideală pentru ocuparea acestei funcții.

Aveți o experiență îndelungată în sistemul de sănătate clujean. Ce anume v-a determinat să acceptați poziția de Director Medical al Spitalului Medicover Cluj?

RT Motocu: Am luat decizia de a mă alătura Spitalului Medicover Cluj deoarece acesta promovează valori cu care mă identific: excelență profesională, muncă în echipă, integritate și pasiune pentru calitate, toate acestea avându-l în centrul lor pe pacient și binele acestuia. Iar ca dovadă la toate acestea, stau investițiile semnificative făcute în infrastructură și tehnică medicală de cea mai înaltă performanță, astfel încât Spitalul Medicover Cluj să devină un reper în ceea ce privește serviciile chirurgicale.

Ce oportunități credeți că va aduce repoziționarea Spitalului spre zona chirurgicală pentru comunitatea clujeană?

RT Motocu: Clujul, vestit centru medical și universitar, are pentru prima dată un Spital modern, monobloc cu secții de medicină internă și chirurgie cu toate specialitățile integrate. Vom avea și un “tumor board” pentru pacienții oncologici, vom opera cazurile complicate care necesită aport multidisciplinar. Mai mult, avem suportul unei echipe de medici anesteziști profesioniști. Acest lucru reprezintă un avantaj enorm pentru pacienți, a căror problemă medicală va putea fi rezolvată integrat, înseamnând și un confort pentru fiecare dintre noi, medicii, pentru că este clar că discutăm de o atenție sporită a actului medical, prin prisma specialiștilor implicați în întregul proces. Rămâne să demonstrăm că suntem o echipă vastă, chirurgi din toate specializările, interniști, radiologi, anesteziști.

De ce ar alege un pacient Spitalul Medicover Cluj?

RT Motocu: Spitalul Medicover Cluj reprezintă o structură unică, modernă, eficientă și sigură, cu facilități chirurgicale de o înaltă performanță. Totodată, acesta are menirea de a oferi populației și profesioniștilor din domeniul sănătății precizia diagnosticului și efectuarea intervențiilor chirurgicale în condiții de maximă siguranță. Un alt motiv ar fi că Spitalul Medicover Cluj a reușit deja să atragă reputați specialiști, din diverse domenii medicale și diferite specialități chirurgicale. Acest lucru creează un sentiment de încredere foarte ridicat în rândul echipei, încredere care este transferată mai departe pacientului prin întreg serviciul medical oferit. Mai mult, amenajarea în cadrul Spitalului a blocului operator și a departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă reprezintă dovada noastră de loialitate pentru binele pacientului.

Ce servicii medicale voi fi puse la dispoziția cetățenilor o dată cu repoziționarea Spitalului Medicover Cluj spre zona chirurgicală?

RT Motocu: Spitalul va păstra în continuare serviciile de recuperare cu care a obișnuit populația și care se vor axa și pe recuperarea post-operatorie, Spitalul Medicover Cluj primind un specific chirurgical. În cadrul noului departament de chirurgie vor fi efectuate o gamă largă de intervenții chirurgicale în domeniul ortopediei, chirurgiei generale, chirurgiei digestive, chirurgiei bariatrice, chirurgiei urologice și uro-oncologice, chirurgiei toracice, chirurgiei gineco-oncologice, chirurgiei ORL și chirurgiei maxilo-facială.

Care este politica sau măsurile adoptate pentru creșterea siguranței pacienților?

RT Motocu: Blocul operator dispune de 6 săli de operație dotate la cele mai înalte standarde medicale, iar secția de Anestezie și Terapie Intensivă este dotată cu o stație de sterilizare cu abur de înaltă presiune și cu plasmă. Spre exemplu, aerul din spital (inclusiv în blocul operator) este întotdeauna proaspăt, fiind recirculat și filtrat prin centrale speciale de purificare a aerului. Pentru a asigura un grad cât mai ridicat de asepsie, aportul de aer admis este evacuat constant printr-o serie de cicluri orare permanente timp de 24 de ore, 7 zile din 7. Spitalul Medicover Cluj este dotat cu instalații cu sistem de redundanță pentru asigurarea continuității alimentării cu energie electrică, cu sistem de monitorizare și alertare a gazelor medicale, dar și cu sistem de dezfumare cu trape și senzori de fum.

Sunteți unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgie bariatrică din țară și constant lucrați alături de o echipă medicală profesionistă. Cum vă doriți să se dezvolte această specialitate chirurgicală în cadrul Spitalului Medicover Cluj?

RT Motocu: Dorim să dezvoltăm un centru de bariatrie în cadrul Spitalului Medicover Cluj, care să adreseze problema obezității și a bolilor asociate acesteia. În era în care trăim obezitatea a devenit o reală problemă de sănătate publică, atât datorită prevalenței în creștere în ultimii ani, cât și a comorbidităților asociate (diabet zaharat de tip II, distrofie grasoasă hepatică nonalcoolică, boli și evenimente cardiovasculare, sindromul de apnee în somn, afecțiuni articulare și ale coloanei vertebrale, afecțiuni de ordin psihologic) și necesită o abordare multidisciplinară. Vorbim aici despre investigații, consiliere nutrițională, intervenție chirurgicală într-o manieră integrată.

 

Pentru mai multe informații și programări

Call Center: 0264-933

Programări online: https://programare.medicover.ro/spital-cluj

https://www.medicover.ro/spital-cluj

 

[stextbox id=’custom’]

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 25 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova și Cluj-Napoca, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

 

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com

[/stextbox]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu