Două dintre muzeele clujene au ajuns în celebrul ghid de turism Michelin

Foto: Dan Bodea

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă sunt cele două instituții de cultură din Cluj care au fost evaluate favorabil de către experții Michelin și care au decis să le includă în renumitul ghid, atribuindu-le două stele.

Altfel, cele două muzee din Cluj-Napoca, aflate în subordinea CJ Cluj, se numără printre cele doar 12 instituții din România selecționate pentru a fi introduse în paginile celebrului almanah anual dedicat turismului și gastronomiei, Ghidul Michelin.

Muzeul Etnografic este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării.

De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

În anul 2018, peste 67.000 de vizitatori din întreaga lume au admirat exponatele găzduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în timp ce peste 64.000 de persoane au trecut pragul Muzeului de Artă.

În topul Michelin au mai fost cuprinse alte 10 muzee din România: trei din București – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, două din Sibiu – Muzeul ASTRA și Muzeul National Brukenthal, și Sighetul Marmației – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și Muzeul Satului Maramureșean, și câte unul din Baia Mare – Muzeul de Istorie, Constanța – Muzeul de Istorie si Arheologie și Iași – Palatul Culturii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu