Doina Gradea se întoarce împotriva conducerii TVR Cluj

Cei cinci membri ai Consiliului Director al TVR Cluj sunt cercetaţi disciplinar de  o comisie numită de preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, în ceea ce pare o acţiune revanşardă a conducerii de la Bucureşti derulată  împotriva celor care au denunţat public tentativa de a înstrăina un teren de aproximativ 5000 mp din patrimoniul TVR Cluj.

Fără legătura cu speţa imobiliară, motivul invocat pentru cercetarea disciplinară este faptul că studioul teritorial nu a respectat decizia de a opri producţia în timpul stării de urgenţă şi a transmis în direct slujba de Înviere de la Mănăstirea Rohia.

Pe parcursul cercetării, conducerea studioului beneficiază de asistenţă sindicală. „Având în vedere adevărata miză a scandalului provocat de șefa TVR,  de a schimba o conducere care nu s-a dovedit obedientă exceselor și abuzurilor administrației Gradea, mai ales în ceea ce privește afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj cercetată de DNA, Sindicatul Român al Jurnaliștilor și filiala MediaSind TVR vor asigura reprezentarea juridică și asistența sindicală tuturor angajaților vizați de furia șefei TVR, indiferent de apartenența lor sindicală, în toate etapele cercetării disciplinare, inclusiv în justiție”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Mediasind.

Şi stareţul Mănăstirii „Sfânta Ana”, Arhimandrit Macarie Motogna, a trimis un comunicat în care îndeamnă la chibzuinţă şi înţelegere.

Am luat și noi act cu dezamăgire de faptul că transmisia realizată de către TVR Cluj în noaptea de Înviere de la Rohia facem acum obiectul unor cercetări disciplinare ce ar putea conduce la sancțiuni aplicate unor oameni curajoși pregătiți să-și facă meseria și în condiții de pandemie. Îndemnăm așadar la înțelepciune, moderație și dreaptă cumpănire pentru a ne păstra în continuare solidari și puternici în fața tuturor încercărilor la care ne supune actuala pandemie”, spune ierarhul ortodox.

Conflictul dintre conducerea TVR Cluj şi preşedinta director-general e mai vechi. În luna iunie, Karen Sebesi, realizator de emisiuni la TVR Cluj, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie din partea salariaţilor, a cerut oficial retragerea Doinei Gradea din funcţie, solicitare la care au aderat reprezentanţii PSD, PNL şi USR. Având susţinerea altor membri ai consiliului, inclusiv a reprezentantului guvernului, şefa TVR a respins solicitarea.

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Laurentiu Buzenchi says:

    Absolut rușinos!
    Productii de excepție ale TVR Cluj au trecut aproape neobservate!
    Nu am văzut promovarea pe televiziunea națională a ciclului de emisiuni “Servus Europa” sau cele dedicate Centenarului Tratatului de la Trianon.
    Păcat, mare păcat!!!

Postaţi un comentariu