Doi nemți și ecologistul Cernea, bruscați de localnici la Roșia Montană

Remus Cernea

Jandarmii prezenţi la Roşia Montană au intervenit, miercuri după-amiază, pentru evacuarea din mulţime a doi tineri din Germania care au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti pentru a se informa despre proiectul de la Roşia Montană, fiind bruscaţi de protestatarii din zonă.

Cei doi tineri din Germania s-au prezentat ca fiind ecologişti, spunând că au auzit despre proiectul minier de la Roşia Montană, astfel că au mers la faţa locului pentru a se informa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerii au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti, unde se află aproximativ 300 de persoane din Roşia Montană ce susţin investiţia, dar au fost bruscaţi de aceştia.

Cei doi tineri au spus că protestatarii le-au cerut să plece, spunându-le că nu cunosc problemele locale.

În cele din urmă, jandarmii prezenţi la Roşia Montană au intervenit şi i-au scos pe cei doi din mulţime.

În acest interval, 12 din 13 membri ai Comisiei speciale parlamentare au coborât în subteranul galeriei Cătălina-Monuleşti, unde au stat aproximativ 45 de minute. Deputatul PSD Ioan Dârzu nu a coborât în mină alături de colegii săi, deoarece fusese acolo anterior.

Câteva zeci de localnici favorabili proiectului minier s-au strâns în centrul comunei Roșia Montană/ Foto: captură webcam

Câteva zeci de localnici favorabili proiectului minier s-au strâns în centrul comunei Roșia Montană/ Foto: captură webcam

După vizitarea minei, membrii Comisiei speciale parlamentare au plecat către Căminul Cultural din localitate, unde se întâlnesc cu reprezentanţii Sindicatului “Viitorul Mineritului” Roşia Montană şi cu cei ai administraţiei locale.

De asemenea, deputatul PSD cu vederi ecologiste Remus Cernea, cunoscut oponent al proiectului, care a încercat să intre la discuţiile parlamentarilor cu minerii de la Roşia Montană, a fost împins şi huiduit de oamenii care protestează în localitate, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui din mulţime.

Distribuie:

Postaţi un comentariu