DJ-ul Armin van Buuren, la Cluj: Cultura muzicii trance în România este una dintre cele mai bune din Europa

Foto: Dan Bodea

Cu doar câteva ore înainte de a urca pe scena principală a Festivalului UNTOLD, DJ-ul și producătorul Armin van Buuren a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Artistul a vorbit despre principalele provocări cu care s-a confruntat în cariera muzicală pe care a început-o în urmă cu 20 de ani, declarându-se încântat să revină în România și să se afle pentru prima dată în Cluj. „Principalele provocări pentru mine sunt deplasările pe care trebuie să le fac departe de familie și de copiii mei. Cu timpul însă am început să reduc numărul show-urilor și dacă înainte obișnuiam să fac 150 de show-uri pe an, acum fac doar 100 și prefer să lucrez mai mult în studio. Vreau totodată să fiu și aproape de fanii meu, România a fost o țară foarte primitoare, iar în Transilvania trance-ul este foarte apreciat și de aceea am ales să revin aici. De cel puțin zece ani cânt în România și publicul crește de la un an la altul. Există mulți artiști de muzică trance în România și este o cultură foarte bine construită aici, una dintre cele mai bune din Europa”, a spus Armin van Buuren.

Artistul s-a declarat un „DJ de modă veche” pentru că îi place ca publicul să decidă ordinea de intrare a pieselor în show-urile lui. Armin van Buuren a mărturisit, de asemenea, că a finalizat 97% din noul album pe care îl va lansa la sfârșitul lunii octombrie.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Am două sfaturi pe care le dau de obicei tinerilor producători muzicali. Cea mai bună metodă de a ajunge în top este să creezi muzică astfel încât alți DJ să fie interesați să o mixeze. De asemenea, cred că este important să faci muzică cu suflet pentru că publicul simte asta. Trebuie să încerci să fii unic. Dacă încerci să copiezi alt DJ sau dacă te aștepți să faci bani din asta, atunci nu vei ajunge prea departe. Este important să înveți tot timpul ceva nou, așa cum am făcut și eu în timpul înregistrării piesei „Another you” cu Mr Probz când am experimentat ideea de a fi dirijorul propriei orchestre”, a declarat Armin van Buuren la Cluj. Artistul a vorbit și despre colaboararea cu Jean-Michel Jarre la melodia Stardust, precum și despre diferența de a mixa în cluburi sau de a mixa în festivaluri în fața a zeci de mii de oameni. „Oamenilor nu le vine să creadă că îmi place la fel de mult să mixez pentru 200 de oameni sau pentru 60.000. Într-un club trebuie să creezi atmosfera și entuziasmul, pe când într-un festival ai doar două ore sau mai puțin și lumea vrea să audă de la început acel boom”, a precizat Armin van Buuren. Artistul nu a dezvăluit numele viitorului album sau colaborările  pe care le va avea cu diferiți artiști, dar a declarat că noul material va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

La întâlnirea cu presa a fost prezent și cântărețul britanic John Newman, cunoscut pentru hitul Love me again. Britanicul a mai fost în România în cursul anului trecut la Festivalul Sumer Well. La Cluj, artistul a mărturisit că întotdeauna și-a dorit ca muzica lui să aibă succes, dar niciodată nu și-a imaginat că va ajunge să aibă peste 320 de milioane de vizualizări pe YouTube pentru o singură melodie. John Newman a vorbit și despre următorul său album intitulat Revolve, care va fi însoțit și de o carte. Albumul va fi lansat în data de 16 octombrie. „Am vrut să scriu și o carte care să însoțească acest album pentru că există mulți oameni această industrie care muncesc din greu și care nu sunt respectați așa cum ar trebui. Eu am nevoie de oameni în jurul meu pentru a face ceea ce fac. Nu sunt niciodată singur pe scenă și acest lucru vreau să îl subliniez în carte”, a mărturisit John Newman la Cluj. Pentru albumul Revolve, artistul a colaborat cu mai mulți muzicieni din LA, Miami și Londra, în studioul unde Michael Jackson a produs albumul Bad.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Pe scena Festivalului UNTOLD, John Newman a interpretat cele mai cunoscute melodii ale lui, printre care Blame, Losing Sleep sau Cheating, încheind seara cu hitul Love me again.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu