Din această vară, Parcul Armătura îi așteptă pe clujeni

Parcul Armătura va fi deschis în această vară. Lucrările de modernizare sunt pe ultima sută de metri, iar îin 30 iunie, firma care execută proiectul va solicita demararea procedurilor de recepție.
Anunțul a fost făcut de Primarul muicipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care, împreună cu viceprimarul Dan Tarcea au verificat, marți, stadiul lucrărilor de modernizare.
Ce aduce nou Parcul Armătura:
– suprafață de 3,25 ha unde au fost plantați 205 arbori noi
– revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului – în zona Parcului
– modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului
– realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş
– mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete / trotinete electrice, sistem de iluminat cu tehnologie LED
– rețea wireless cu acces gratuit la internet
– amenajare zone de joacă, alei pietonale, terenuri de sport.
Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.
Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.
Distribuie:

Postaţi un comentariu