Dezbatere publică pentru schimbarea regulamentului de admitere la creşele clujene

Foto: Centrul Bugetar Creşe

Miercuri, 22 august 2018, ora 17.00, în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, va avea loc o dezbatere publică pe marginea Regulamentului de înscriere, repartizare, departajare și transfer al copiilor în creșele administrate de Centrul Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, la secţiunea Dezbateri publice.

Modificarea regulamentului de admitere vine în urma rămânerii fără loc la creşă a 905 copii la sesiunea de admitere din iunie. Atunci, mai mulţi părinţi nemulţumiţi s-au prezentat în faţa Consiliului Local şi au cerut ajutorul autorităților pentru rezolvarea problemei lor. Primarul Emil Boc a declarat la acea dată că este o problemă importantă căreia i se va acorda atenția cuvenită și a dispus înființarea unui grup de lucru care să încerce să identifice soluții.

Grupul de lucru, alcătuit din reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, părinți și Fundația Părinți Clujeni s-a întrunit, iar în urma consultării au rezultat mai multe variante care ar putea să îmbunătățească procesul de admitere în creșe. Una dintre ele a fost modificarea procedurii de departajare la admitere. Astfel s-a stabilit adoptarea unui nou regulament care să poată fi aplicat în viitorul cât mai apropiat. În minuta întâlnirii se preciza că acesta „va avea în vedere un punctaj diferenţiat în funcţie de domiciliu sau reşedinţă şi în funcţie de vechimea domiciliului sau flotantului. Noua procedură urmează să fie adoptată prin hotărâre de Consiliu Local cu dezbatere publică, la care toţi părinţii sunt aşteptaţi să îşi spună punctul de vedere. Totodată, noua procedură ar putea fi aplicată, în funcţie de rezultatul dezbaterii publice, şi cu privire la locurile rămase vacante în urma înscrierii copiilor la grădiniţă, respectiv pentru locurile nou înfiinţate”.

Proiectul a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei, iar acum urmează dezbaterea fizică, în urma căreia se va adopta forma finală a regulamentului ceva fi supus votului Consiliului Local. La dezbaterea din 22 august pot participa toţi cei interesaţi de subiect.

Distribuie:

Postaţi un comentariu